Girona

La finalització, el hàndicap

Després d’acabar el partit contra l’Espanyol el tècnic del Girona Míchel Sánchez va ser més crític que mai amb el seu equip. “Estic enfadat”, va arribar a dir. I això que les sensacions dels gironins van ser molt bones en trams del partit. Però el tècnic madrileny va tenir molt clara quina havia de ser la lectura del partit. El Girona va tenir més possessió que l’Espanyol, concretament el 56%, i això no li va servir per amenaçar en més ocasions que els blanc-i-blaus la porteria d’Álvaro Fernández, ja que tots dos equips van xutar un total de 12 vegades –i, de fet, l’Espanyol va fer un xut més a porteria que el Girona, 6 a 5.

No és la primera vegada que això li passa, al Girona, un equip acostumat a dominar el rival a través de la pilota. I tampoc és la primera vegada que Míchel incideix en la necessitat que el seu equip acabi més jugades amb perill de les que ho fa. “Si tenir la pilota no ens serveix per generar més ocasions que el rival, més val protegir-se al darrere i sortir al contraatac”, va arribar a dir a la sala de premsa del RCDE Stadium el madrileny, cosa que lògicament serà impossible de veure, perquè seria trair tota la filosofia de joc que ha instaurat Míchel des que va arribar a la banqueta.

Quatre precedents

De les setze jornades que s’han disputat fins ara el Girona ha estat capaç de guanyar el domini de la possessió al rival en deu ocasions. A més, la va igualar en el duel contra l’Osasuna a Montilivi, de manera que només l’ha perdut en cinc: contra el Mallorca, el Valladolid, la Real Sociedad, el Madrid i l’Athletic. Curiosament, quan els gironins han perdut la possessió només han perdut un partit, contra la Real Sociedad, mentre que han aconseguit guanyar els partits contra el Valladolid i l’Athletic, en què, tot i tenir menys control de la pilota que el rival, van ser capaços de xutar igual o més que l’adversari.

El hàndicap que ha tingut el Girona ha estat el que va comentar Míchel després del partit contra l’Espanyol, i és que la de dissabte va ser la cinquena vegada en què, tot i acabar tenint més possessió que el rival, els gironins no van xutar més vegades a porteria. I, per molt que Míchel fos especialment contundent després del partit, el resultat contra l’Espanyol encara és el millor d’aquests partits, ja que en els quatre anteriors els gironins van acabar amb les mans buides. És el cas del partit al camp del València, en què el Girona només va fer 5 xuts; a casa contra el Celta, en què tots dos equips van xutar 11 vegades; al camp del Betis, en què es van igualar els xuts totals (9) i els xuts a porteria (3), i al camp de l’Atlético, en què els matalassers van xutar en total dues vegades més (13 a 11).

GUANYANT LA PILOTA

El Girona ha dominat la possessió en deu jornades i l’ha perdut en cinc

SENSE REMATAR

En cinc partits amb més pilota, els gironins no han xutat més que el seu rival
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)