Girona

La City Football Academy Girona funcionarà a ple rendiment el curs 2025/26

El primer equip hi començarà a treballar quan acabi la primera fase al 2024

El Girona ha presentat aquest migdia el projecte de la ciutat esportiva que es construirà als terrenys de La Massana a Vilablareix. La construcció arrencarà al setembre d’aquest 2023 amb la primera fase, que inclourà dos camps de gespa natural híbrida que serviran pels entrenaments del primer equip i uns despatxos, vestidors i gimnàs. Aquesta primera fase s’acabarà al gener del 2024 i serà llavors quan el primer equip abandoni La Vinya i passi a entrenar-se a la City Football Academy Girona –el nom oficial del centre d’entrenament–. La segona fase del projecte es començarà a construir al setembre del 2024 i està previst que les obres durin un any, per tal que en la temporada 2025/26 el Girona pugui traslladar l’activitat diària de tots els equips de futbol base, del filial i del femení a la ciutat esportiva. Aquestes instal·lacions constaran de set camps de futbol, dels quals set seran de gespa natural híbrida –un d’ells tindrà graderia– i quatre de gespa artificial d’última generació. El cost total de la construcció de la ciutat esportiva està estimat que sigui de 25 milions d’euros, dels quals aproximadament un 70 per cent sortiran dels fons procedents del pla Impulso que arriben de l’acord amb CVC. El terreny que ha adquirit el Girona és d’aproximadament 23 hectàrees, de les quals pel projecte actual se n’ocuparan aproximadament un 70 per cent, de manera que el club es reserva espai per si més endavant es vol construir una residència.

La futura casa per als 300 nens i nenes del Girona ja és una realitat. “És un dia històric perquè per primera vegada tindrem una seu per a tots els nostres equips”, ha dit el president Delfí Geli, feliç de veure que el projecte ha acabat sent possible. “Portàvem molt temps buscant l’emplaçament ideal i és un motu de joia que l’estiguem presentant. Ens ajudarà a fer un pas més sòlid per aconseguir l’objectiu de consolidar-nos a primera divisió i complirem un dels tres pilars que vam dir que hi havia quan vam arribar”, ha comentat Pere Guardiola. En l’acte també hi ha estat present el director general del Girona Ignasi Mas-Bagà i el director general del City Football Group Ferran Soriano, que ha destacat la importància de tenir un centre d’entrenament que estarà connectat amb tots els altres del City Football Group. “És la mostra del compromís dels accionistes en un projecte que és a llarg termini i del qual no en marxarem. Serà casa nostre i serà molt local, però també molt global perquè anirà vinculada a totes les del grup. Serà el segon centre d’entrenament més gran del City Football Group.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)