Girona

Claror al final del túnel

La Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona aprova la implantació de la primera fase de la ciutat esportiva del Girona al pla de la Massana

L’Ajuntament de Vilablareix donarà el permís d’obra perquè comenci la construcció

Tot i que fonts del mateix Girona, amb veu baixa però sí força seguretat, ja sabien quin seria el desenllaç al qual s’arribaria, ahir al migdia es va confirmar que la Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona ha donat el vistiplau a la implantació de la primera fase del projecte de la ciutat esportiva del Girona, que consta d’un trasllat explícit de la infraestructura que actualment l’equip de Míchel Sánchez té a La Vinya, propietat del PGA, al terme municipal de Vilobí d’Onyar. L’aprovació d’Urbanisme permetrà al club gironí d’instal·lar als terrenys del pla de la Massana, a Vilablareix, uns vestidors, un gimnàs, dos camps de futbol i els despatxos necessaris per al cos tècnic, la direcció esportiva i altres treballadors relacionats amb el primer equip. Això sí, el moviment de terrenys no començarà fins que l’Ajuntament de Vilablareix no atorgui la llicència d’obres corresponent –ja al forn des de fa setmanes– i es compleixi un tràmit assequible amb els Bombers. Amb el permís d’obra a la mà, el Girona podrà començar a construir aquesta primera fase de la seva ciutat esportiva i continuarà treballant per tal d’obtenir els permisos i tràmits urbanístics per poder avançar en una segona obra que estava prevista amb marge, per al setembre del 2024, amb fins a un any de treballs, fet que impediria que s’hi instal·lessin els equips de la base a ple rendiment fins al setembre del 2025.

El Girona va viure des de la tranquil·litat la reunió prevista de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona, que va acceptar el trasllat de dos camps de futbol i la implantació d’una àrea esportiva que ara es troba a Vilobí, és a dir, La Vinya –això esquiva també les denúncies de les plataformes en contra del projecte–. Aquesta era la primera fase prevista en el projecte de la City Football Academy Girona, un primer pas per fer que el primer equip, dirigit per Míchel Sánchez, tingui casa pròpia (ara està de lloguer) i planti la llavor de la futura ciutat esportiva, un següent pas en una segona fase que demanarà encara més esforços administratius i burocràtics. El següent pas és previst que es comenci el setembre de l’any vinent, tot i que resta en suspens que es compleixin els tempos marcats, com ha passat amb aquesta primera fase, que si es comença a construir al desembre o, a molt estirar, al gener, la instal·lació podria estar acabada a l’abril, a falta de poc més d’un mes perquè acabi la temporada del primer equip. I és aquí que el club té el dubte de si val la pena trastocar l’entorn actual dels de Míchel per fer un trasllat precipitat que podria ajornar-se per a l’inici de la temporada 2024/25, amb tot l’estiu per endavant.

Durant tota la temporada vinent, si tot va bé, el Girona construirà la resta del projecte amb cinc camps més que connectaran tots els espais de la ciutat esportiva i les edificacions que falten –per això serà imperatiu el tràmit urbanístic– per tenir a la Massana tota l’activitat diària del club. Per al curs 2025/26 ja tot l’operatiu estarà a ple rendiment per acollir els equips de la base i facilitar-ne la bona evolució i preparació.

El club blanc-i-vermell veu com, encara que tard, el procés per a la construcció de la seva nova casa engega els motors, un element indispensable per créixer estructuralment i a tots els nivells com ho està aconseguint el primer equip en una temporada de somni que segur que ajudarà a fer passos endavant esportivament i també pressupostàriament.

UN TRÀMIT MÉS

L’OK de la comissió dona via lliure a l’Ajuntament i, posteriorment, al club a iniciar l’obra

DETALL

A més del permís d’obra, al club, li falta el vistiplau d’un tramit per part dels Bombers

L’ENDARRERIMENT

La previsió inicial era construir al setembre i que el primer equip s’hi instal·lés al gener

EL DUBTE

El retard podria fer que l’equip de Míchel no anés a la Massana fins al curs vinent

L’estat de preemergència per la sequera de moment no afecta

Amb la previsió que la sequera, desgraciadament, continuï afectant Catalunya, la Generalitat podria activar en els pròxims dies l’estat de preemergència, que intensificarà algunes mesures de l’estat d’excepcionalitat. En aquesta fase no es preveu que l’ens català prohibeixi les noves activitats econòmiques o ampliacions d’activitats ja existents que gastin molta aigua com sí que ho preveu en l’estat d’emergència. De moment, doncs, aquest estat actual no ha frenat el trasllat dels camps per fer la primera fase, tot i que el club ja ha presentat en el mateix projecte aspectes relacionats amb la sostenibilitat i el respecte amb el medi ambient de la zona de la Massana. Actualment, el Girona no rega a Montilivi –els esports federats han vist retallat a la meitat el consum d’aigua– perquè amb la pròpia humitat que es genera en aquesta època de l’any la gespa en té prou per mantenir-se. A La Vinya, el club fa servir el circuit intern del PGA, com el d’un parc natural.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)