Girona

Curs 2017/18

Precedents per somiar-hi

El conjunt gironí ha visitat tres vegades el Santiago Bernabéu en la lliga i ha aconseguit sumar 4 dels 9 punts possibles

Amb el partit de copa i els de lliga, el Girona ha pogut marcar en totes les visites al feu blanc; Stuani (4), Portu, Juanpe, Granell i Lozano són els autors de les 8 dianes que han anotat els gironins al Bernabéu

El Girona aquest cap de setmana tornarà a Madrid per enfrontar-se al conjunt blanc al Santiago Bernabéu. Un estadi, conegut arreu del món, que ha estat remodelat en els darrers anys i ara ja llueix en la seva màxima esplendor. Serà un partit d’alta volada, entre el primer classificat, el Madrid, i el segon, l’equip gironí, que intentarà pispar el lideratge als de Carlo Ancelotti. S’espera un enfrontament amb molt d’ambient i amb molt de rebombori mediàtic, més enllà del que pot aixecar solament per la situació de frec a frec en la lliga.

La gesta per als catalans no serà gens fàcil. Ara bé, qui no és optimista és perquè no vol. Si mirem els pocs precedents en la lliga que hi ha entre els dos clubs al Bernabéu, el balanç és igualat. Una victòria per a cada equip i un empat, la temporada passada. Així doncs, l’aficionat gironí pot agafar-se a l’esperança que guanyar al feu blanc no és impossible sinó una realitat. L’esperança, que no falti.

L’estrena, el 2018

El 2018, per primera vegada, l’autobús del Girona recorria la Castellana per visitar el Bernabéu. Era el 18 de març, i el conjunt entrenat per Pablo Machín arribava a la cita en un dels millors moments de la temporada. Després de guanyar contra el Deportivo a Montilivi (2-0), els gironins se situaven setens, en zona europea. Era un moment històric per mirar de guanyar un Madrid que tenia la lliga bastant perduda –tercer, a 15 punts del Barça– i que patia per guanyar els partits. Zidane era l’entrenador d’un equip ple d’estrelles –Cristiano, Bale, Marcelo, Modric, Kroos...– i que havia aconseguit dues Champions consecutives i anava pel camí de la tercera, del 2016 al 2018.

En la jornada 29 de competició, el Girona va sortir al Bernabéu amb un onze molt semblant al de l’ascens. Una línia de tres centrals formada per Ramalho, Bernardo i Juanpe; als carrils Maffeo i Mojica; al trivot, Borja, Pere i Granell, i finalment, a dalt, la parella Stuani i Portu. El matx va ser un duel molt entretingut en què la defensa no va predominar en cap moment. Els gironins no hi van poder fer res en un vespre en què Cristiano Ronaldo va anotar quatre gols i van perdre per golejada (6-3). Els de Machín van maquillar el resultat amb tres dianes a pilota aturada, totes tres amb el cap, obra de Stuani (2) i Juanpe.

Dues visites puntuant

Si ens centrem en les darreres dues visites en la lliga al Bernabéu, el Girona ha estat capaç de guanyar el curs 2018/19 amb Eusebio a la banqueta (1-2) i d’empatar l’any passat amb Míchel al capdavant (1-1). Per tant, des de l’estrena a l’elit, que els gironins no perden en la competició regular. En la jornada 24, els blanc-i-vermells visitaven al migdia el feu blanc en una situació delicada, a només un punt del descens i després de perdre contra l’Osca, aleshores cuer, a casa. Amb tot en contra, Stuani i Portu van ser els golejadors en la segona meitat i van remuntar el gol inicial de Casemiro en la primera. Per primera vegada, el Girona celebrava una victòria que donava oxigen malgrat el desenllaç cruel del descens. L’afició que va viatjar al Bernabéu va poder celebrar un triomf que ja és a les vitrines de la història blanc-i-vermella.

Si ens remuntem al curs passat, Míchel va aconseguir un molt bon punt a Chamartín contra un Madrid líder en solitari i amb el seu equip immers en la zona de descens amb només 9 punts en 11 jornades. Una vegada més, el Girona va haver de remuntar un gol local, obra de Vinícius, per intentar sumar. Stuani va executar un penal després d’unes mans molt dubtoses de Marcos Asensio a dins l’àrea. Melero López ho va revisar al VAR i va assenyalar la pena màxima entre l’escridassada i xiulets del Bernabéu. El col·legiat també va anul·lar un gol a Rodrygo, ben anul·lat, per una falta del brasiler a Gazzaniga quan tenia la pilota agafada amb la mà i a la gespa. Durant aquella setmana, tota la caverna mediàtica de Madrid va parlar de les decisions arbitrals i la premsa internacional es va fer ressò de la nova gesta gironina al Bernabéu. Una història que es podria repetir.

Curs 2017/18

Curs 2018/19

Curs 2022/23

GENS MALAMENT

Els gironins tenen un balanç d’un triomf, un empat i una derrota en la lliga al feu blanc

UN ESCENARI IDEAL

Cristhian Stuani ha fet 4 gols en les tres visites de lliga al Santiago Bernabéu

UN PRECEDENT MÉS

Els blancs van eliminar a casa l’equip gironí als quarts de final de copa el 2019 (4-2)
MADRID:Keylor, Carvajal, Nacho, Varane, Marcelo, Kovacic (Modric, 70’), Kroos (Bale, 70’), Lucas, Cristiano i Benzema (Isco, 83’).GIRONA:Bono, Maffeo (Aday, 83’), Juanpe, Ramalho, Bernardo, Mojica, Borja (Choco Lozano, 69’), Portu, Pere Pons, Àlex Granell i Stuani (Olunga, 87’).GOLS:1-0 (11’), Cristiano. 1-1 (29’), Stuani. 2-1 (48’), Cristiano. 3-1 (59’), Lucas. 4-1 (64’), Cristiano. 4-2 (68’), Stuani. 5-2 (86’), Bale. 6-2 (89’), Cristiano. 6-3 (89’), Juanpe.ÀRBITRE:Gil Manzano.T.G.:Carvajal. Mojica i Granell.COMENTARI:Jornada 29 de la lliga, primera vegada que el Girona visitava el Santiago Bernabéu en partit oficial.
MADRID:Courtois, Odriozola, Ramos, Varance, Marcelo, Ceballos (Mariano, 74’), Casemiro, Kroos, Asensio (Bale, 65’), Lucas (Vinícius, 58’) i Benzema.GIRONA:Bono, Pedro Porro (Aleix, 46’), Juanpe, Alcalá, Ramalho, Carnero, Douglas, Portu (Valery, 83’), Pere Pons (Choco Lozano, 46’), Granell i Stuani.GOLS:1-0 (25’), Casemiro. 1-1 (65’), Stuani (p.). 1-2 (75’), Portu.ÀRBITRE:Cuadra Fernández.T.G.:Casemiro. Alcalá i Lozano.T.V.:Sergio Ramos (64’ i 89’).COMENTARI:El conjunt d’Eusebio va guanyar per primera vegada en la història del club gironí al feu blanc. Era la jornada 24 de competició i l’equip va acabar consumint un descens amb duresa.
MADRID:Courtois, Carvajal, Rüdiger, Alaba, Camavinga (Asensio, 61’), Mendy (Militao, 87’), Valverde (Mariano, 86’), Kross, Modric, Rodrygo, i Vinícius.GIRONA:Gazzaniga, Arnau, Couto (Riquelme, 58’), Bueno, David, Miguel (Javi, 63’), Herrera (Reinier, 76’), Aleix, Romeu, Valery (Villa, 76’), i Taty (Stuani, 76’).GOLS:1-0 (70’), Vinícius. 2-0 (80’), Stuani (p.).ÀRBITRE:Melero López.T.G.:Modric. Gazzaniga, Arnau, David.T.V.:Kroos (55’ i 92’).COMENTARI:La jornada 12 de lliga, en plenes Fires de Sant Narcís, el Girona de Míchel va sumar un bon punt a Madrid.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)