Girona

Garantia de gol

Dovbyk té moltes possibilitats de ser titular en el decisiu duel contra el Madrid després de perdre’s el partit contra l’Alavés

L’ucraïnès i Bellingham encapçalen, amb Mayoral, la classificació del Pichichi

El Girona té tota la il·lusió posada en el partit de demà al camp del Madrid. Els blanc-i-vermells saben que poden arrabassar el lideratge als blancs al Santiago Bernabéu amb una victòria que, més enllà de servir per fer un pas de gegant cap a la classificació per a la Champions League de la temporada que ve, els convertiria, sense pal·liatius, en un aspirant real al títol de lliga, un somni que fins ara només s’atreveix a dir amb la boca petita.

És obvi que per tenir possibilitats de guanyar al Santiago Bernabéu el Girona necessita fer un dels millors partits de la temporada, i per això els gironins necessiten la millor versió de tots els disponibles. Les baixes per sanció de Blind i Yangel Herrera estan més que assumides, i l’atenció està posada en si Dovbyk podrà ser titular després d’haver-se perdut el partit de dissabte passat contra la Real Sociedad per unes molèsties al genoll. Les sensacions, de moment, són bones, tot i que fins després de l’entrenament d’avui, abans de viatjar cap a Madrid, no es prendrà una decisió definitiva sobre si l’ucraïnès entra a la llista de convocats. “No s’ha entrenat amb el grup durant la setmana, però penso que arribarà. Veurem quines són les seves sensacions després de l’últim entrenament”, va dir ahir Míchel en la roda de premsa prèvia.

El tècnic de Vallecas va dir que l’ucraïnès no s’ha entrenat amb el grup, però el cert és que ahir se’l va veure entrenar-se amb normalitat en els primers quinze minuts de la sessió a La Vinya durant els quals van tenir accés els mitjans de comunicació. A més, Míchel ja era optimista la setmana passada, quan després del partit contra la Real Sociedad va dir que si hi hagués hagut algun dia més de marge, Dovbyk hi hauria arribat en condicions. Per tot això, l’optimisme respecte de la seva presència al camp del Madrid és clar, i és que el mateix futbolista té clar que farà tot el possible per ajudar l’equip des del xiulet inicial. Perquè una cosa és clara: si Dovbyk pot jugar, serà titular. Avui no és el dia per guardar-se res.

Un duel trepidant

Poder comptar amb Dovbyk per fer front al Madrid serà una excel·lent notícia per al Girona, ja que l’ucraïnès és la millor garantia de gol dels gironins. És cert que dels últims quatre partits de lliga que ha disputat només ha marcat en un, però va ser per signar un magnífic trio de gols en la victòria contra el Sevilla (5-1). Tres gols que el van col·locar al capdavant de la llista dels màxims golejadors de la categoria.

L’ucraïnès, tot i fer quinze dies que no veu porteria, continua encapçalant la classificació del Pichichi, amb 14 gols. Ho fa empatat amb el davanter del Getafe Borja Mayoral i amb qui serà la major amenaça que tindrà demà el Girona al camp del Madrid, Jude Bellingham. L’ucraïnès i l’anglès viuran demà una lluita aferrissada per ajudar el Girona i el Madrid, respectivament, a sumar tres punts vitals en la lluita per la lliga, i és evident que tindran entre cella i cella el gol per fer un pas més cap al trofeu de màxim golejador, més obert que mai aquesta temporada. De moment tots dos sumen 14 dianes en la lliga, però el ritme golejador afavoreix clarament el davanter del Girona, perquè mentre l’anglès ja havia marcat deu gols després de les primeres onze jornades, l’ucraïnès n’havia fet només cinc. A partir de llavors, a Bellingham –que suma gairebé 300 minuts més que Dovbyk– li ha costat més afinar la punteria, mentre que Dovbyk no ha parat de marcar la diferència amb gols que, a més a més, gairebé sempre han servit per obrir la llauna o per canviar el signe del partit. Cal destacar que no només aporten gols, perquè Dovbyk ja ha repartit cinc assistències en aquesta lliga, i Bellingham n’ha repartit tres.

Aquest duel golejador serà, sense cap mena de dubte, un dels grans atractius del matx i posarà de manifest l’encert dels dos clubs en el mercat de fitxatges de l’estiu passat. Perquè Dovbyk i Bellingham comparteixen també l’impacte immediat que han tingut en la lliga espanyola, que els ha dut a convertir-se en estrelles de primera divisió pocs mesos després que tant el Girona com el Madrid fessin apostes econòmiques molt importants per ells, tot i a una distància sideral. L’ucraïnès es va convertir en el fitxatge més car de la història del Girona amb un traspàs de poc més de 7 milions, mentre que el Madrid en va pagar 103 i 30 en variables per l’anglès.

IMPACTE IMMEDIAT

Dovbyk i Bellingham s’han convertit en estrelles de la lliga en pocs mesos

AVUI, LA LLISTA

Si no passa res estrany en la sessió d’avui, Dovbyk viatjarà cap a Madrid
Dovbyk no s’ha entrenat amb el grup durant la setmana, però penso que arribarà. Veurem quines són les seves sensacions
Míchel Sánchez
entrenador del girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)