Girona

El hàndicap és personal

Sancionat. Míchel assegura que la seva absència a l’àrea tècnica del Bernabéu no influirà, però reconeix que se li fa molt difícil identificar les sensacions dels jugadors des de la grada

Una de les dificultats a les quals haurà de fer front el Girona demà al camp del Madrid serà l’absència de Míchel Sánchez a la banqueta després d’haver estat expulsat contra la Real Sociedad. El tècnic de Vallecas, per desgràcia, sap perfectament què és viure un partit del seu equip des de la grada, i és que aquesta és la cinquena expulsió que rep des que va arribar al Girona –la primera d’aquesta temporada–, una xifra sorprenent tenint en compte que fins llavors no l’havien expulsat mai. “Vull ser al camp en tots els partits, però accepto la sanció perquè vaig protestar. És veritat que penso que la targeta vermella és massa sanció per a mi, però ja està”, va dir ahir Míchel en la roda de premsa prèvia.

El de Vallecas haurà de veure el partit des d’una cabina a la tribuna del Bernabéu, lluny dels seus jugadors. “Personalment no m’agrada gens perquè sempre he dit que com a espectador el partit és completament diferent. No tens la sensació del jugador dins del camp. Des de l’àrea tècnica olores el que sent i el patiment del futbolista, però quan estàs a dalt no. És molt pitjor per mi i cridaré molt més des de la cabina”, explicava el tècnic, resignat a haver d’estar lluny dels seus en un partit tan important, però absolutament convençut que això no afectarà gens el rendiment de l’equip. “El problema és només meu, perquè l’equip està preparat. Tinc la sort de tenir un cos tècnic espectacular i tots saben com ha de jugar l’equip. Farem el mateix de sempre i no serà un problema per a l’equip en aquest sentit”, va afirmar.

Mal resolt a primera

El de demà contra el Madrid serà el novè partit en què Míchel no s’asseurà a la banqueta del Girona i el balanç global en les vuit cites anteriors és positiu, ja que els gironins han aconseguit quatre victòries, un empat i tres derrotes. Tenint en compte exclusivament els precedents a primera del curs passat, però, les xifres ja no són tan positives per al Girona, ja que els gironins van perdre contra la Real Sociedad (3-5) i l’Atlético (2-1) en els dos primers partits sense Míchel, i ja en la segona volta van guanyar contra el València (1-0) i van perdre contra el Cadis (2-0) després de la segona sanció al de Vallecas. Uns números, amb tres punts de 12 de possibles, molt allunyats del que s’havia aconseguit a segona A, quan sense Míchel a la banqueta el Girona no va conèixer la derrota –victòria contra el Valladolid i empat contra l’Oviedo primer, i victòries contra l’Almeria i el Màlaga després.

LA VALORACIÓ

Curs 2021/22 (2a A)
J. 5: Màlaga-Girona 2-0
En el minut 85, arran d’una falta sobre Pablo Moreno que l’àrbitre no va assenyalar, Míchel, que ja havia estat amonestat, va veure la vermella directa “per haver protestat de manera irada una decisió meva, realitzant gestos ostensibles i abandonant la seva àrea tècnica”, segons va reflectir el col·legiat López Toca en l’acta.
Resultats sense Míchel
Girona-Valladolid 1-0
Oviedo-Girona 0-0
Curs 2021/22 (2a A)
J. 32: Girona-Eivissa 5-1
En el minut 33 i quan el resultat era només d’1-0, Escobar va cometre un clar penal sobre Baena que l’àrbitre no va assenyalar i que hauria suposat l’expulsió del defensa visitant. Galech Apezteguia va mostrar targeta vermella a Míchel “per haver protestat per una de les meves decisions de manera ostensible, amb els braços amunt i abandonant la seva àrea tècnica”, segons va reflectir en l’acta.
Resultats sense Míchel
Almeria-Girona 0-1 Girona-Màlaga 1-0
Curs 2022/23 (1a)
J. 6: Betis-Girona 2-1
En el minut 21, amb empat a un al marcador i minuts després d’un penal assenyalat a Bernardo pel qual ja havia protestat, Míchel va reclamar que s’assenyalés un fora de joc, que no ho era, sense deixar seguir la jugada i va veure la vermella. “Aquest fora de joc no l’heu d’aguantar? Què passa, que aneu vestits de verd?”, va dir segons l’acta d’Ortiz Arias.
Resultats sense Míchel
Girona-Real Sociedad 3-5 Atlético-Girona 2-1
Curs 2022/23 (1a)
J. 19: Girona-Barça 0-1
En el minut 90, en una acció en què agafaven Arnau de la samarreta i Muñiz Ruiz va donar una llei de l’avantatge incomprensible, el tècnic madrileny va rebre targeta vermella per “haver protestat de manera ostensible una de les meves decisions, amb els braços alçats, arribant a entrar dins del terreny de joc”, segons va reflectir l’àrbitre en l’acta.
Resultats sense Míchel
Girona-València 1-0 Cadis-Girona 2-0
Curs 2023/24 (1a)
J. 23: Girona-Real Sociedad 0-0
En el minut 88, després d’una possible falta sobre Savinho a tres quarts de camp que tallava un contraatac i que Gil Manzano no va xiular, Míchel Sánchez va ser expulsat per “sortir de l’àrea tècnica protestant de manera reiterada i amb gestos ostensibles una de les meves decisions”, va reflectir l’àrbitre en l’acta.
Resultats sense Míchel
Madrid-Girona ? Athletic-Girona ?

EN POSITIU

No m’agrada gens no estar a la gespa. Des de dalt no olores el patiment del jugador. El partit és diferent
Míchel Sánchez
entrenador del girona
Tinc la sort de tenir un cos tècnic espectacular i tots sabem com ha de jugar l’equip. Farem el de sempre i no serà un problema
En vuit partits sense Míchel el balanç és de 4 victòries, 1 empat i 3 derrotes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)