Girona

El Madrid posa el sostre

El Girona ha perdut només dos partits de lliga en les 24 jornades disputades, els dos contra el Real Madrid (0-3 i 4-0)

Els gironins tanquen una ratxa de quinze jornades invictes en el campionat, la millor des que va aterrar en LaLiga, l’estiu del 2008

El Girona va rebre al Bernabéu una patacada de les que marquen un abans i un després. De les que fan aterrar un equip i tocar de peus a terra. Contra el Madrid, l’equip dirigit per Míchel Sánchez va trencar una ratxa de ser invicte que s’allargava fins a les quinze jornades del campionat, una autèntica brutalitat que ha de posar en valor el gran curs que està fent la plantilla. I és que a Madrid els gironins van perdre tot just el segon enfrontament de lliga, tots dos contra un conjunt blanc que ha demostrat haver pres la mesura als blanc-i-vermells amb un 7-0 que els acosta al títol de lliga quan falten catorze jornades per al final –tenen cinc punts d’avantatge respecte dels gironins i encara més marge respecte de l’Atlético i el Barça.

L’equip gironí es va mostrar vulnerable sense pilota, poc efectiu quan la tenia i desdibuixat quan el Madrid robava i iniciava les famoses transicions ràpides amb futbolistes verticals i letals com ara Jude Bellingham, Rodrygo Goes i Vinícius Júnior, que, desgraciadament per als gironins, es va dedicar només a jugar a futbol. El mig del camp blanc-i-vermell va patir una estripada brutal mostrant por per atacar amb convenciment i connectar amb els companys, però també a l’hora de pressionar amb efectivitat. Al Bernabéu es va veure la cara B d’un Girona que, si bé és cert que havia jugat recentment mals partits a fora, com ara a Almeria contra el cuer (0-0) i a Mallorca en l’eliminació en els quarts de copa (3-2), tot just va perdre el primer partit lluny de Montilivi després d’haver-ne jugat dotze –abans de la derrota, vuit victòries, tres empats–, una altra sèrie que el conjunt blanc li trenca al gironí. Com també la d’imbatibilitat de Paulo Gazzaniga, que en el minut 6 ja va haver de recollir la pilota de dins de la porteria després d’un xutàs de Vinícius quan havia estat sense encaixar una diana 266 minuts, des que Isaac, del Sevilla, el va superar feia tres jornades. Al Bernabéu, també van tastar la derrota per primera vegada des que van començar la campanya en la lliga jugadors com ara Juanpe Ramírez i Iván Martín, tot i que el basc sí que va ser present en la derrota en partit únic dels quarts de final de la copa a Son Moix contra el Mallorca (3-2).

La Champions no espera

Si bé abans del partit el títol de lliga ja era una utopia per al Girona, després d’aquest va convertir-se en gairebé impossible per la distància de cinc punts que agafa el Madrid. Els de Míchel no poden perdre temps ni lamentar-se, ja que l’objectiu de la lliga de campions és molt gros i comporta premis suculents a tots els nivells. L’Athletic Club, que juga avui al camp de l’Almeria, podria restar punts al marge dels de Montilivi en la lluita per la màxima competició continental, actualment d’onze punts, i en la següent jornada el Girona visita San Mamés –dilluns 19 de febrer, a les 21 h. Els bascos només han perdut un partit a casa, en la primera jornada contra el Madrid (0-2), i exigiran la millor versió, sobretot pel que fa a intensitat, a l’equip dirigit per Míchel Sánchez. Els gironins hauran de tornar als nivells d’intensitat, concentració i personalitat que els van permetre golejar el Sevilla a Montilivi (5-1) o dominar en moltes fases del joc el Celta a Balaídos (0-1) o un equip com la Real Sociedad com a local (0-0).

Per començar, la plantilla afrontarà una nova setmana neta de treball i sessions d’entrenament per preparar a consciència el proper duel comptant amb recuperar efectius després que Blind i Yangel Herrera hagin complert el cicle d’amonestacions per què van ser sancionats al Bernabéu. Míchel encara haurà de dirigir l’equip des de la graderia i Yan Couto serà baixa a Bilbao després de veure la cinquena amonestació des que va començar la temporada.

ADEU IMBATIBILITAT

Gazzaniga va deixar en 266 minuts el rècord sense encaixar ni una sola diana

PER A SAN MAMÉS

Míchel continuarà a la graderia, Yan Couto rebrà una sanció i tornaran Blind i Yangel

LES MILLORS SÈRIES EN LA LFP

Curs 2023/24* (1a)
15 partits 11V i 4E
37 punts de 45
Curs 2020/21 (2a A)
11 partits 9V i 2E
22 punts de 24 + 3 de ‘play-off’
Curs 2010/11 (2a A)
10 partits 7V i 3E
24 punts de 30
Curs 2011/12 (2a A)
10 partits 6V i 4E
22 punts de 30
Curs 2014/15 (2a A)
10 partits 8V i 2E
23 punts de 27 + 1 de ‘play-off’
Curs 2019/20 (2a A)
9 partits 3V i 6E
15 punts de 27
Curs 2009/10 (2a A)
8 partits 6V i 2E
20 punts de 24
R. Sociedad-GIRONA (j. 1) 1-1
Sevilla-GIRONA (j. 3) 1-2
Granada-GIRONA (j. 5) 2-4
Vila-real-GIRONA (j. 7) 1-2
Cadis-GIRONA (j. 9) 0-1
Osasuna-GIRONA (j. 12) 2-4
R. Vallecano-GIRONA (j. 13) 1-2
Barça-GIRONA (j. 16) 2-4
Betis-GIRONA (j. 18) 1-1
Almeria-GIRONA (j. 20) 0-0
Celta-GIRONA (j. 22) 0-1
TOTALS:
8 victòries / 3 empats / 22 gols a favor / 11 gols en contra
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)