Girona

La pitjor de l’era Míchel

El Girona va estar a anys llum de poder plantar cara al Madrid al Santiago Bernabéu i es va endur un contundent 4-0 cap a casa, que hauria pogut ser una maneta si Joselu no hagués enviat al pal un penal en el temps afegit. La derrota per quatre gols de diferència, però, és suficient per deixar una taca en la trajectòria al Girona de Míchel Sánchez, que va haver de veure el partit des d’una llotja per sanció. Una taca assumible, tot sigui dit, perquè si un dia pot passar és jugant al camp d’un equip com el Madrid, per molt que els gironins estiguessin molt lluny del nivell que han ofert aquesta temporada tant ofensivament com defensivament. De fet, és la primera vegada aquest curs que els blanc-i-vermells encaixen quatre gols en un partit i arriba després d’haver encaixat només un gol en les quatre jornades anteriors, cosa que havia permès al Girona arribar al Bernabéu com la millor defensa de la segona volta.

La taca que queda és en forma de resultat contundent, i és que fins dissabte les pitjors derrotes del Girona en l’era Míchel eren per una diferència de tres gols. La més recent, contra el Madrid, aquesta mateixa temporada, en el duel de la primera volta a Montilivi (0-3), i l’anterior, en la visita al camp del Cartagena en la 37a jornada del curs 2021/22 a 2a divisió A. De fet, per trobar una derrota del Girona per quatre gols o més de diferència cal anar molt enrere, ja que en la temporada del descens els gironins no van encaixar cap desfeta tan contundent –el 3-0 a Eibar va ser la pitjor– i, per descomptat, en els anys a 2a divisió A tampoc. Cal retrocedir fins a la temporada de l’estrena a primera divisió, la 2017/18, quan el Girona, que ja havia perdut per 6-1 al Camp Nou contra el Barça, va perdre per 5-0 al camp de la Real Sociedad al mes d’abril, en la 31a jornada de lliga.

Per a Míchel, la derrota del Girona al Santiago Bernabéu, a més de ser la més àmplia que ha rebut com a tècnic blanc-i-vermell, suposa igualar les pitjors desfetes que havia tingut fins ara com a entrenador, i això que tant amb el Rayo Vallecano com amb l’Osca va estar molt lluny dels resultats desitjats a primera divisió. De fet, el tècnic de Vallecas només havia rebut dues derrotes per quatre gols de diferència en dues ocasions, i totes dues entrenant l’equip del seu barri. La primera a 2a divisió A la temporada 2017/18 al camp de l’Alcorcón (4-0) i la segona el curs següent, ja a primera divisió, a casa contra l’Alavés (1-5).

HA PLOGUT MOLT

El Girona no perdia per 4 gols o més des del 5-0 a Anoeta del curs 2017/18
Del Girona a 1a
Curs 2017/18
Barça - Girona 6-1
Real Sociedad - Girona 5-0
Curs 2023/24
Madrid - Girona 4-0
De Míchel
Curs 2017/18
Alcorcón - Rayo V. (2a A) 4-0
Curs 2018/19
Rayo V. - Alavés (1a) 1-5
Curs 2023/24
Madrid - Girona 4-0
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)