Girona

L’illa, una parada cap a Europa

El Girona visita Son Moix per enfrontar-se a un Mallorca eufòric acabat de classificar per jugar la final de la copa del Rei (Movistar LaLiga, 18.30 h)

Els de Míchel volen sumar els tres punts tant sí com no per pressionar un Athletic Club que posteriorment rebrà la visita del Barça a l’estadi de San Mamés (21 h)

El Girona afronta a Mallorca la primera de les darreres dotze finals que brinda l’últim terç del campionat de lliga. El conjunt gironí sap que cada sortida que li queda serà complicadíssima i que Montilivi tindrà un paper clau en la lluita que s’ha posat entre cella i cella per accedir a la propera edició de la Champions League, la màxima categoria continental. Tot i això, l’equip dirigit per Míchel Sánchez intentarà pescar els tres punts enmig de l’eufòria desfermada a l’illa amb el seu equip, que dimarts va classificar-se per a la final de la copa del Rei a través d’una tanda de penals frenètica i apassionant contra la Real Sociedad (0-0 a Son Moix i 1-1 al Reale Arena). La plantilla entrenada per Javier Aguirre ha vist com s’injectava a l’entorn i als mateixos futbolistes una alegria i una dosi insospitada de confiança i moral que en excés els pot jugar en contra davant d’un Girona seriós, que sap a què juga i que afronta el duel amb la màxima ambició i una mica amb gust a revenja de l’eliminació, precisament en la copa, en el partit únic dels quarts de final disputat a l’illa.

El Mallorca no s’ha mostrat regular com en el curs passat, en què va aconseguir la permanència de manera còmoda, i enguany només ha aconseguit cantar victòria en quatre ocasions. Tot i això, els números dels equips de la part baixa són tan dolents que els mallorquins tenen un marge de sis punts respecte al Cadis, el primer club que baixaria a segona A, un fet increïble en el que sembla que serà una permanència ben barata. Els balears sí que mantenen el patró de joc que inculca el Vasco Aguirre amb línies juntes, un dibuix tàctic predominant amb cinc defenses –tres centrals– però amb migcampistes de qualitat com Manu Morlanes, Darder, Dani Rodríguez o Samú Costa, que enganxen amb una referència com Muriqi, o amb dues, introduint Larin o Abdón Prats. El Mallorca solidifica les seves bases des de la defensa, i és que, tot i els 34 gols encaixats és dels que menys en contra en suma entre tots els equips de la part mitjana-baixa i baixa de la taula. En l’aspecte ofensiu, tot i intentar oferir recursos amb jugadors de talent, els d’Aguirre han notat la baixa de Muriqi durant més de dos mesos –el curs passat quinze dianes– i la falta d’encert del canadenc Larin –dos gols i el curs passat vuit en només una volta amb el Valladolid.

Pendents de San Mamés

El Girona, que s’ha posat com a deure centrar-se en si mateix obviant els resultats dels rivals més directes, sap que sumant els tres punts traspassarà la patata calenta plena de pressió cap a Bilbao. A San Mamés es disputarà el duel entre l’Athletic, cinquè a deu punts dels gironins, contra el Barça, tercer i immediat perseguidor dels de Míchel amb tan sols dos punts menys. Si bé el més important és obtenir, de nou, el segon triomf consecutiu després de deixar enrere una ratxa de tres jornades sense vèncer, el resultat del matx entre bascos i blaugrana tindrà força incidència en la classificació si els gironins no aconsegueixen la victòria. El millor que pot passar al conjunt blanc-i-vermell és guanyar a Son Moix i que el Barça el continuï pressionant des de la tercera posició, un fet que, de retruc, permetria al Girona obtenir un marge, ni més ni menys, que de tretze punts amb la primera posició que no disputaria el curs vinent la Champions League i a només quatre del líder, el Madrid.

PLA DE JOC

Amb Aguirre, els balears solen formar línia de cinc i mostrar-se sòlids en defensa

OPCIÓ DE RETALLAR

Amb l’empat del Madrid a Mestalla, el Girona podria situar-se a quatre punts del lideratge

David i Yangel, fora de la llista

El Girona tornarà a tenir la baixa de David López, que ja va haver de marxar del camp per unes molèsties. Es confirma, doncs, que el jugador no ha tornat al cent per cent i que continua arrossegant problemes musculars a la zona dels quàdriceps. Segons va indicar Míchel, s’espera que el jugador torni en plenes facultats en una o dues setmanes, depenent de com evoluciona. D’altra banda, Yangel Herrera també serà baixa després que el veneçolà notés unes molèsties al final de la sessió d’ahir a la Vinya a la zona del soli. El migcampista es farà proves en les pròximes hores. Blind ja torna al cent per cent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)