Girona

Ja s’albira la Champions

El Girona suma una nova victòria a Montilivi, l’onzena en catorze partits, i fa un pas de gegant per poder accedir a la propera Champions League

Els de Míchel tornen a mostrar la cara A davant la seva afició i les dianes de Portu (13’) i Savinho (86’) decanten el triomf

Girona 2 Osasuna 0

OSASUNA:Sergio Herrera, Unai García, Catena, Herrando, Areso (Pablo Ibáñez, 88’), Torró (Moi Gómez, 70’), Moncayola, Mojica, Aimar Oroz, Rubén García (Raúl García 70’) i Budimir (Jose Arnaiz, 88’). GIRONA:Gazzaniga, Eric Garcia, David López, Blind, Miguel, Iván Martín (Pablo Torre, 93’), Aleix Garcia, Tsygankov (Yan Couto, 63’), Portu (Jhon Solís, 80’), Savinho (Jastin, 93’) i Dovbyk (Stuani, 80’). GOLS:1-0 (13’) Portu. 2-0 (86’) Savinho.ÀRBITRE:Busquets Ferrer (comitè balear).VAR:Del Cerro Grande (comitè madrileny).T.G.:a Iván Martín (35’), Eric Garcia (58’) i a Portu (68’), del Girona, i a Herrando (45’) i Areso (72’), de l’Osasuna.T.V.:cap.PÚBLIC:11.598 espectadors a l’estadi de Montilivi.

El Girona va aconseguir un triomf que l’apropa una mica més al gran objectiu d’accedir a la propera edició de la Champions League. Els de Míchel van picar pedra durant la primera part i Portu va obrir la llauna amb un gol en el 13’, però va sotmetre l’Osasuna en la segona atacant-lo insistentment per allunyar-lo de la seva pròpia àrea. L’àrbitre no va assenyalar un penal força clar sobre Savinho (62’), i va anul·lar un gol al brasiler en el 85’ per falta de Stuani. Un minut després, l’extrem cedit pel Troyes no va perdonar, assistit per Aleix, per segellar un nou triomf, el dinovè en la lliga, sumar 62 punts i pressionar l’Athletic, cinquè ja a dotze punts.

El partit va començar amb un Girona que intentava ser més elèctric que en els darrers partits. L’equip de Míchel no es va cansar de buscar el desmarcatge amb un Dovbyk habitual en aquesta faceta però amb un Portu incansable a l’altura de l’ucraïnès, amb Tsygankov agafant posicions més centrades, Savinho i un Miguel Gutiérrez que amb Blind de nou titular va tornar a veure la llum. El madrileny va tornar a veure’s valent per jugar alliberat per diverses zones del camp, combinar amb Aleix Garcia i Iván Martín a la zona interior, però també convertint-se en un nou element per desajustar la defensa amb algun desmarcatge a l’espai. De Miguel va ser la centrada de la primera mitja ocasió del Girona que va acabar amb rematada de Dovbyk, molt tova a les mans de Sergio Herrera, que en la següent acció en què va haver de treballar va ser per agafar la pilota de dins la seva porteria. En la tasca de buscar la bona passada per fer arribar la pilota a zona de tres quarts, Blind i Eric Garcia van tenir un paper principal. El de Martorell va trobar molt bé Tsygankov a la frontal i l’ex del Dinamo de Kíiv va fer un toc subtil a un desmarcatge de Portu vorejant el fora de joc. El mitjapunta, rematant creuat i amb precisió, va superar el porter navarrès i va fer esclatar un Montilivi que aguantava heroic la pluja incessant (13’). L’Osasuna va inquietar poc però en alguna fase va generar sensació de poder fer mal mentre el marcador fos curt. Budimir ho va intentar però Moncayola va estar més a prop de l’empat en el 38’ caçant un refús d’un córner i provant un xut que va fer emmudir Montilivi mentre volava l’esfèrica.

La millor defensa, atacar

L’avantatge en el marcador era mínim i en la segona part, el Girona va tenir clar que per no patir i evitar fer un pas enrere n’havia de fer dos endavant per allunyar de l’àrea l’adversari. I així va ser. L’equip va dedicar tots els esforços a bolcar el joc en territori navarrès i les ocasions van començar a caure pel seu propi pes. Tsygankov va avisar amb un xut per damunt del travesser, Blind amb una acció delicatessen que hauria firmat Iniesta en els seus millors temps o Savinho va semblar forçar amb encert un penal després d’una jugada marca de la casa que Busquets Ferrer no va voler assenyalar. L’acceleració del Girona era d’aquelles que en altres partits amb més encert representaven com a mínim dos o tres gols a favor. Dovbyk va fer lluir-se Sergio Herrera amb un cop de cap, però l’ucraïnès va sumar un nou partit sense fer gol i quan semblava que les forces decaurien, l’entrada de Couto va donar una empenta a l’equip jugant d’extrem i estirant més el joc. Tot i això, des de l’esquerra es va acabar d’estripar l’Osasuna. Primer Miguel va fer una picadeta a l’espai a Stuani. A l’uruguaià se li va fer de nit i va acabar rematant forçat per damunt del travesser (82’) i, només tres minuts més tard, Savinho sí que la va encertar tot i que Busquets Ferrer va anul·lar la diana per falta prèvia de Stuani en lluita amb un defensor.

Mai es va patir per la victòria ja que l’Osasuna, tot i els canvis amenaçadors –Jagoba va afegir un punta com Raúl García– no generava prou perill. I en el 86’, a més, va arribar el cop de gràcia del Girona en una jugada col·lectiva que va acabar amb una obertura a Miguel, que va trobar Aleix Garcia i aquest, d’esperó, va habilitar Savinho, que va superar el porter posant la punta de la bota per assegurar un triomf que enfila l’equip als 62 punts i li permet fer un pas de gegant cap a la propera Champions.

PER TOSSUTS

Portu va trobar el desmarcatge bo i, assistit per Viktor Tsygankov, va poder fer l’1-0 (13’)

TRAM DE CALMA

Des del gol fins a l’inici de la segona part, en què el Girona va prémer l’accelerador

MOLT SUPERIORS

Els gironins van allunyar de la seva àrea el rival atacant fins a poder sentenciar

MINUT A MINUT

6’ Miguel la posa al cor de l’àrea petita però Dovbyk fa una rematada amb el cap molt forçada a les mans de Sergio Herrera.
13’ Eric Garcia filtra una passada cap a Tsygankov, que veu alhora la desmarcada de Portu, i aquest, amb una rematada creuada i precisa, supera Sergio Herrera per fer l’1-0. 38’ Moncayola caça un refús a la frontal després d’un córner i etziba un xut amb rosca que passa llepant el pal esquerre de Gazzaniga. 59’ Increïble Blind, que fa un control orientat a dins de l’àrea rival i amb un toc deixa asseguts dos rivals però el seu xut el refusa a córner Herrando quan el neerlandès ho tenia tot de cara per fer gol.
64’ Brutal intervenció de Sergio Herrera a rematada amb el cap de Dovbyk a la sortida d’un córner. 82’ Picadeta a l’espai de Miguel cap a Stuani, que encara Sergio Herrera però acaba rematant forçat als núvols.
85’ Gol de Savinho que el col·legiat anul·la per una falta prèvia de Stuani en la lluita cos a cos amb un defensor.
86’ Gran jugada col·lectiva del Girona que acaba amb una combinació de Miguel cap a Aleix Garcia, i aquest, amb l’esperó, habilita Savinho, que encara porteria i amb la punta de la bota fa el 2-0.
91’ Excel·lent passada de Solís a l’espai cap a Yan Couto, que per velocitat deixa enrere a tothom, creua la rematada però el porter refusa a córner.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)