Així tot costarà molt més

El Girona perd al camp del Getafe i torna a mostrar una cara poc efectiva fora de casa, on encadena quatre derrotes

Els de Míchel fan una primera part fluixa, milloren en la segona, però no esgarrapen ni un punt i estaran especialment atents a l’Atlético-Barça

El Girona va perdre per la mínima al Coliseum Alfonso Pérez contra el Getafe (1-0). Els gironins encadenen així la quarta derrota a domicili i si mantenen els pèssims números, i fins i tot sensacions, fora de casa els costarà molt més tancar el gran objectiu de classificar-se per a la propera edició de la Champions League. Els de Bordalás van sorprendre en l’inici del matx amb un plantejament marca de la casa sense cap davanter de referència al camp. L’espessor en el joc i la falta d’idees en atac van impedir als gironins igualar un gol de Yellu en un primer temps fluix. La millora en la segona va ser insuficient per als blanc-i-vermells, que van veure com el rival el podia sentenciar i que van acabar preocupats amb la falta d’encert que no havia mostrat fins ara Dovbyk, protagonista de diverses ocasions de gol. La derrota, juntament amb la victòria de l’Athletic a San Mamés contra l’Alavés deixa el Girona a sis punts dels bascos, que són ja quarts en la taula. Queda fora de la Champions, de moment, l’Atlético, a set punts dels de Míchel, encara per jugar el seu matx contra el Barça.

El Girona tenia el monopoli de la possessió però no aconseguia fer mal a l’entramat plantejat per Bordalás, que va descol·locar fins i tot l’apuntador de les alineacions. L’alacantí va sortir sense davanters i amb un onze poblat per migcampistes i centrals fent de laterals i Greenwood, el més bo, jugant on i com volia per diferents zones del camp. La sorpresa local va costar d’empassar a un equip gironí sense malícia per ser profund i només amb Portu intentant amb la seva intensitat característica plantejar problemes a la defensa madrilenya. De fet, just abans del quart d’hora de joc amb el de Beniel com a protagonista hi va haver una acció que podria haver canviat el transcurs del matx quan el VAR va cridar Munuera Montero al monitor per valorar una possible expulsió d’Alderete, que va fer falta essent l’últim home. L’andalús, però, es va fer el fort i va mantenir la decisió de només amonestar el local.

Al Girona li va costar massa treure’s la son de les orelles i Iván Martín va avisar amb una acció que es va quedar a mig camí del xut a porteria i la centrada al cor de l’àrea petita on hi havia Dovbyk (20’). Era tan gran el garbuix mental dels de Míchel, amb imprecisions constants, mals controls i encara pitjor en la presa de decisions que el Getafe, gairebé sense buscar-ho va avançar-se en el marcador amb un gol de Yellu, que va rebre dins de l’àrea una passada d’Ilaix Moriba, va fer un control orientat i va superar amb una rematada fora i creuada l’estirada de Gazzaniga (34’). Els blanc-i-vermells van intentar reaccionar fent un pas endavant i instal·lant-se amb més regularitat a camp contrari però li va costar generar ocasions tret d’una de Portu, que de volea va veure com el seu xut rebotat i bloquejat gairebé sorprèn Soria (37’) o un parell de Dovbyk, una de les quals clara amb una rematada massa creuada (43’).

Millora insuficient

Tot i que la tònica en general no va variar en l’inici de la segona part, el Girona va intentar aplicar un ritme més alt a la circulació de pilota intentant ser més profunds per banda. Les primers ocasions van ser de l’equip local amb un Ilaix que va rondar el gol amb una rematada de cap assistit per Diego Rico (61’), la penúltima gran ocasió del Getafe, que va poder tancar el partit també en una ocasió clara de Mata després de plantar-se sol davant Gazzaniga, providencial per mantenir les opcions de puntuar per al seu equip (80’). Entremig de les dues grans i úniques ocasions locals, Dovbyk, que suma ja set partits sense marcar, va tenir opcions de fer la igualada en un parell de centrades de Savinho, intentant guisant-se sol la diana i, fins i tot, rematant amb l’espatlla –comença a preocupar la possible ansietat de l’ucraïnès–. Fins i tot va tenir una ocasió Stuani en l’últim instant, però la rematada del charrúa al primer pal després d’un córner servit per Blind. hauria estat fer una mica de justícia a una segona part millor del Girona contra un Getafe que no va voler jugar a futbol. O més ben dit, que va saber jugar al seu futbol i encomanar els gironins, un mar de nervis i dubtes en diverses fases del partit.

ESPESSOR

En general, el partit del Girona no va ser bo i es va encomanar del joc que volia el rival