Girona

La dècada daurada del Girona, en un llibre

‘Endavant, Girona!’. Xevi Masachs, director de L’Esportiu, ha conversat amb els actors principals d’un club que viu el seu millor moment

“Aquest és el projecte de les nostres vides. I això que hem participat en coses collonudes en el món del futbol.” La reflexió la fa Pere Guardiola, president del consell d’administració del Girona, en un fragment del llibre Endavant, Girona!, que publica el periodista Xevi Masachs i Peracaula (Amer, 1979), director de L’Esportiu de Catalunya. El llibre, del segell Rosa dels Vents, està editat per Penguin Random House Grup Editorial, i surt a la venda demà. La presentació a Girona serà el dilluns 15 d’abril, al Casino de Girona (19 h).

El testimoni de Pere Guardiola, amb la presentació com a ideòleg de Boudjemaa i Dutaret el 2015, marca el punt de partida de l’obra, dividida en deu capítols. S’hi narra la trajectòria del Girona a partir de les converses amb el president, Delfí Geli; el director general, Ignasi Mas-Bagà; el director de comunicació i de l’àrea social, David Torras; el cap de metodologia, Santi Pou; el delegat de l’equip, Javier Galiano, i l’encarregat de material, Josep Maria Luis, Jota. També hi ha capítols específics del director esportiu i arquitecte del projecte, Quique Cárcel; l’entrenador que ha enamorat el club i l’afició, Míchel Sánchez, i el capità de llegenda, Cristhian Stuani, tots amb les reflexions dels protagonistes. “Qui no ho recorda bé pot pensar que tot ha estat un camí de roses, i no. Per això poder gaudir de moments tan màgics és una passada”, explica Stuani en el llibre.

A Endavant, Girona!, hi ha un capítol dedicat a la ciutat de primera, amb els testimonis de l’alcalde, Lluc Salellas; la directora general del Bàsquet Girona, Stefi Batlle, i el president de l’Uni, Cayetano Pérez. Hi ha espai per al canvi en la representativitat –amb Pere Gratacòs, exentrenador del Girona i del Figueres, que va ser durant molts anys el club de referència a la demarcació– i per a la transformació social, amb el representant de les penyes del Girona, Cristóbal Sánchez. La relació amb el Manchester City, amb argumentacions dels que formen el cor del Girona, i els deures a l’estadi de Montilivi –els que no s’han fet i els que s’hauran de fer per adaptar-se a les exigències d’Europa– també tenen capítols del llibre, que acaba amb les prediccions de futur dels protagonistes, que imaginen el recorregut del club fins al seu centenari, el 2030.

NOVETAT

El llibre surt demà a la venda i la presentació a Girona serà el dilluns 15

PROTAGONISTES

Míchel, Stuani, Cárcel, Geli, Pere Guardiola i Lluc Salellas, entre els testimonis

El Girona, reclam per Sant Jordi

J.S.

L’espectacular trajectòria del Girona, que viu el millor moment de la seva història i té a l’abast la classificació per a la pròxima edició de la lliga de campions, es reflecteix en el creixement social, en el ressò mediàtic i ara també en l’edició literària. Endavant, Girona! s’afegeix a 100 motius per ser del Girona (Editorial Cossetània), el llibre que ha escrit el periodista Eduard Solà, narrador dels partits del Girona a Catalunya Ràdio.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)