Girona

Per ara, inexpugnable

El Girona visitarà dissabte el Cívitas Metropolitano, un camp on encara no ha pogut guanyar mai a primera

Els de Míchel, que enllacen quatre derrotes a domicili, saben que guanyant farien un pas gairebé definitiu per accedir a la pròxima Champions League

El Girona té dissabte un repte majúscul. Un més. El conjunt dirigit per Míchel Sánchez visita el Cívitas Metropolitano per enfrontar-se a l’Atlético, un equip que mai ha guanyat a domicili en els tres precedents de lliga –i un extra de copa– que hi ha disputat. Els gironins saben que tenen a l’abast de la mà l’accés a la pròxima edició de la Champions League i que donant la sorpresa i aconseguint el triomf en un feu inexpugnable fins ara posarien un peu i mig a la màxima competició continental quan només faltaran set jornades de lliga i 21 punts per disputar-se. I és que el Girona podria deixar l’Atlético, quart classificat, a deu punts, i l’Athletic als mateixos nou d’ara, a deu o dotze de distància, un marge gairebé definitiu.

En l’estrena a primera, el curs 2017/18, el Girona ja va aconseguir el que seria un bon punt per als de Míchel dissabte. Una diana de Portu va neutralitzar una primera d’Antoine Griezmann, tots dos encara en els seus respectius equips, per sumar un puntàs contra un dels referents de la categoria. La campanya següent, la del descens, els d’Eusebio Sacristán, que ja anaven pel pedregar en un final desastrós de campionat, van perdre en el tram final d’un matx que mai van tenir possibilitats de guanyar, amb gols de Godín i, de nou, de Griezmann.

La temporada passada, encara en l’inici del seu retorn i amb l’equip per conjuntar, les errades puntuals en defensa, que eren habituals llavors, van condemnar els de Míchel a anar a remolc del marcador. Roro Riquelme, cedit llavors pels colchoneros al Girona, va retallar distàncies i en el tram final del partit, els blanc-i-vermells van dominar i tancar al seu propi terreny de joc els de Simeone, que van acabar demanant l’hora. Aquest any, els gironins ja han superat per primer cop en la seva història l’Atlético a primera. Ho van fer en el primer partit de l’any 2024 a Montilivi amb un espectacular 4-3 i una diana d’Iván Martín en l’afegit que va fer esclatar tot l’estadi, en una bona prova que ho poden tornar a fer tot i que els números del rival davant de la seva afició són espectaculars.

El conjunt madrileny va perdre el primer partit de lliga al Cívitas Metropolitano en l’última jornada que va disputar com a local, contra el Barça, abans de l’aturada per compromisos internacionals (0-3). Abans de l’ensopegada, el balanç dels de Simeone era de tretze victòries i un empat, cosa que els feia ser els millors locals de la categoria –ara són els segons (40 punts), darrere el Real Madrid (41), i el Girona és el tercer (38).

El mal auguri per als de Míchel, que hauran de batallar amb les estadístiques en contra, és que l’Atlético no ha perdut mai dos partits seguits davant la seva afició en la lliga des que es va instal·lar al Metropolitano després de deixar el Vicente Calderón. De fet, els colchoneros, no enllacen dues derrotes en el campionat a casa des del curs 2010/11. Dades increïbles per a un dels locals més solvents de tota la història de primera.

Per reptes no serà per a un Girona que vol continuar fent història.

2022/23 (j. 8)

2018/19 (j. 30)

2017/18 (j. 20)

UN PUNTÀS

En l’estrena a primera, l’equip de Machín va poder esgarrapar un empat a un gol

MAL AUGURI

L’Atlético no ha perdut dos partits seguits a casa en la lliga des del curs 2010/11
ATLÉTICO:Oblak, Vrsaljko (Vitolo, 79’), Giménez, Savic, Lucas Hernández, Thomas, Saúl, Carrasco, Correa, Griezmann (Koke, 70’) i Diego Costa (Gameiro, 60’).GIRONA:Bono (Gorka Iraizoz, 46’), Ramalho, Bernardo, Juanpe, Aday, Pere Pons, Àlex Granell (Timor, 82’), Mojica, Borja Garcia, Portu i Olunga.GOLS:1-0 (34’) Griezmann. 1-1 (72’) Portu.ÀRBITRE:De Burgos Bengoetxea (basc).T.G.:a Oblak, Vrsaljko, Giménez, Thomas, Juanpe, Aday i Bernardo.T.V.:cap.PÚBLIC:55.076 espectadors.
ATLÉTICO:Oblak, Santiago Arias, Giménez, Godín, Filipe Luís (Vitolo, 64’), Rodri, Saúl, Koke, Thomas (Correa, 55’), Griezmann i Morata (Juanfran, 84’).GIRONA:Gorka Iraizoz, Pedro Porro, Alcalá, Bernardo, Muniesa, Pere Pons (Valery, 83’), Aleix Garcia, Borja García, Douglas Luiz, Portu (Choco Lozano, 68’) i Doumbia (Patrick Roberts, 77’).GOLS:1-0 (76’) Godín. 2-0 (90’) Griezmann.ÀRBITRE:Iglesias Villanueva (gallec).T.G.:a Arias.T.V.:cap.PÚBLIC:40.863 espectadors.
ATLÉTICO:Oblak, Nahuel Molina, Giménez, Savic, Reinildo, Koke, Witsel (Kondogbia, 74’), Carrasco (Lemar, 65’), Correa (João Félix, 74’), Griezmann (Saúl, 65’) i Cunha (Morata, 65’).GIRONA:Juan Carlos, Arnau (Yan Couto, 46’), Santi Bueno, Bernardo, Javi Hernández (Terrats, 84’), Miguel (Valery, 46’), Oriol Romeu, Yangel Herrera (Stuani, 64’), Aleix Garcia, Riquelme (Toni Villa, 81’) i Taty Castellanos.GOLS:1-0 (5’) Correa. 2-0 (48’) Correa. 2-1 (66’) Riquelme.ÀRBITRE:Martínez Munuera (valencià).T.G.:a Giménez, Savic, Cunha i Javi Hernández.T.V.:cap.PÚBLIC:54.069 espectadors.

En la copa, l’empat més dolç

El Girona també compta amb un precedent en la copa al Metropolitano contra l’Atlético de Madrid, en una tornada dels vuitens de final de la copa del Rei 2018/19 que tampoc va acabar amb victòria gironina, però sí amb la classificació històrica per als quarts de final de la competició per primera vegada –aquest any s’ha aconseguit per segona ocasió–. Encara amb el valor doble dels gols a camp contrari estipulat en el reglament, els gironins havien empatat 1-1 a Montilivi i van aconseguir un meritori empat a tres en la tornada. Valery, que aquesta temporada en el partit d’anada també va marcar als madrilenys, i Stuani van neutralitzar un primer gol de Kalinic. Els del Cholo Simeone van remuntar amb gols de Correa i Griezmann, botxins habituals dels blanc-i-vermells en els duels contra l’Atleti, però en l’últim sospir Seydou Doumbia va fer el 3-3 definitiu (88’), que va permetre celebrar un empat dolç per a un Girona que acabaria claudicant en els quarts contra el Madrid.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)