Girona

Un rècord que seria or

Si el Girona deixa la porteria a zero contra el Cadis, igualarà el rècord d’onze partits sense encaixar en un curs a primera

Els gironins han rebut quinze gols en els dotze partits de la segona volta, però dotze han estat en només quatre duels

El Girona rep demà el Cadis a Montilivi (21 h). És un partit que els gironins no poden deixar escapar. Els gaditans ben segur que s’hi deixaran la pell per intentar esgotar les possibilitats que tenen de sortir de la zona de descens i salvar la categoria, però els de Míchel tenen marcat cada partit a casa gairebé com una obligació, i demà no serà menys. Per compensar la mala dinàmica a domicili el Girona necessita fer-se fort al seu estadi, davant la seva afició –tothom té els dits encreuats esperant que la pluja doni una treva després de tres partits sota un aiguat–. I aquesta fortalesa ha de començar, tant sí som no, amb la solidesa defensiva.

És evident que les cames comencen a pesar i que cada vegada costa més brillar sobre la gespa; per això, si el Girona vol segellar com abans millor la classificació per a la Champions League de la temporada que ve, en cada partit serà més important mantenir la seguretat al darrere. Una seguretat que es va perdre dissabte passat al camp de l’Atlético (3-1), quan, en dues jugades en què als blanc-i-vermells els va faltar contundència, els de Simeone van capgirar el marcador i sentenciar el partit. Situacions evitables que un gran com l’Atlético no perdona, però que qualsevol altre equip també pot aprofitar.

Les dues cares

El Girona ha demostrat, de sobres, que aquesta temporada és capaç de mantenir aquesta seguretat al darrere. Una millora substancial respecte al curs passat. De fet, fins ara en aquest curs els gironins han deixat la porteria a zero en deu ocasions, i, com en tots els números d’aquesta temporada després de la mala ratxa a fora, les xifres encara són millors si es miren només els partits a Montilivi. Dels quinze partits que el Girona ha jugat com a local, en gairebé la meitat ha acabat sense encaixar cap gol. Concretament en set, i tres han estat en els últims quatre partits a casa –contra la Real Sociedad (0-0), el Rayo (3-0) i l’Osasuna (2-0) de manera consecutiva abans del partit contra el Betis (3-2).

Ara bé, el Girona també ha demostrat, sobretot en aquesta segona volta, tenir partits en què el rendiment defensiu cau en picat. De fet, els gironins han concedit quinze dianes en els dotze partits que s’han disputat fins ara en aquesta segona volta. Una xifra raonable, però que el situa com el desè equip que més gols ha encaixat en aquest tram de temporada. I no deixa de cridar l’atenció, ja que de les deu porteries a zero que s’han obtingut en tot el curs, cinc s’han produït, precisament, en aquests dotze partits. El handicap en l’estadística, però, és que els de Míchel han encaixat un total de dotze gols en només quatre partits: al camp del Madrid (4-0), al camp de l’Athletic (3-2), a casa contra el Betis (3-2) i al camp de l’Atlético (3-1). Massa gols, per molt que tots siguin rivals d’entitat, i, a més, han estat acompanyats d’errades defensives evidents.

Demà és el dia per ensenyar la cara bona. Primer, per necessitat, i segon, perquè l’amenaça que els gironins tindran al davant serà la menor de tota la categoria. El Cadis és, amb molta diferència, l’equip de la lliga que menys gols marca. En les 31 jornades disputades fins ara els gaditans només han estat capaços de marcar 21 gols, quatre menys que el Rayo Vallecano i el Mallorca, els següents equips amb menys gol de la lliga. Tot i tenir una llista de davanters interminable amb noms com Chris Ramos, Roger Martí, Sobrino, Maxi Gómez i Darwin Machís, el camí del gol se li resisteix, al Cadis, i l’objectiu del Girona és que no el trobi a Montilivi.

Un més a la llista

Lògicament, tot el que sigui marcar un gol més que el Cadis ja es donarà per bo un cop acabat el partit de demà. En aquest cas, però, deixar la porteria a zero té un al·licient extra, que ja s’ha deixat escapar en les últimes tres jornades. I és que el Girona s’ha fet un fart de superar els seus propis registres i marcar rècords que seran molt difícils de superar en un futur, però encara li’n queden alguns. Un, el que es pot igualar avui, és el de porteries a zero en una sola temporada a primera divisió.

De moment, amb deu els gironins ja tenen el segon millor registre de la seva curta història a primera divisió. Han superat amb escreix les quatre porteries a zero que es van aconseguir en tota la temporada passada –la primera no va arribar fins a l’inici de la segona volta, contra el València–, i també les nou porteries a zero que es van aconseguir en la temporada 2018/19, el curs del descens dels gironins a 2a divisió A. Demà –i en cas de no aconseguir-ho també ho serà en les pròximes jornades– l’objectiu dels blanc-i-vermells és igualar els onze partits sense encaixar de la temporada 2017/18, la de l’estrena en l’elit amb Pablo Machín a la banqueta.

Aquest és un dels pocs rècords que queden per batre, i la fixació de Míchel des de fa temps és fer història en tots els sentits, de manera que ben segur serà un dels objectius del partit de demà, perquè amb la capacitat golejadora de l’equip, un zero en contra és més de mig triomf.

EL DIA IDEAL

El Cadis és, de molt, l’equip menys golejador de primera, amb només 21 gols

MONTILIVI SUMA

De les deu porteries a zero fins ara, set han estat jugant com a local
Curs 2017/18 (11)
Girona - Màlaga 1-0
Leganés - Girona 0-0
Espanyol - Girona 0-1
Girona - Getafe 1-0
Girona - Las Palmas 6-0
Màlaga - Girona 0-0
Girona - Athletic 2-0
Girona - Leganés 3-0
Girona - Celta 1-0
Vila-real - Girona 0-2
Girona - Deportivo 2-0
Curs 2018/19 (9)
Girona - Valladolid 0-0
Vila-real - Girona 0-1
Real Sociedad - Girona 0-0
València - Girona 0-1
Girona - Leganés 0-0
Girona - Real Sociedad 0-0
Rayo Vallecano - Girona 0-2
Leganés - Girona 0-2
Girona - Sevilla 1-0
Curs 2022/23 (4)
Girona - València 1-0
Barça - Girona 0-0
Girona - Elx 2-0
Sevilla - Girona 0-2
Curs 2023/24 (10)
Girona - Getafe 3-0
Girona - Las Palmas 1-0
Cadis - Girona 0-1
Girona - Celta 1-0
Girona - Alavés 3-0
Almeria - Girona 0-0
Celta - Girona 0-1
Girona - Real Sociedad 0-0
Girona - Rayo Vallecano 3-0
Girona - Osasuna 2-0
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)