OK Lliga

La samarreta amb el dorsal 1 d’Egurrola es fa eterna al Palau

La samarreta amb el dorsal 1 d’Aitor Egurrola s’ha convertit avui en la quinzena que el club retira –la segona de la secció d’hoquei sobre patins rere la de Beto Borregán (2013)–i ja llueix al Palau Blaugrana, que ha aplegat una gernació per homenatjar un dels millors porters de tota la història i un exemple d’esportista, tant per la seva competitivitat com pel seu comportament. Egurrola, no en va, és el jugador amb més títols del club (78 en 24 temporades des del 1998). L’argentí Lucas Ordóñez (Benfica), company tres temporades, ha estat un dels que no s’ho ha volgut perdre. “El més important de tot és el que ens donava dins i fora de la pista. Era un guanyador nat”, ha descrit el capità Sergi Panadero a Esport 3 minuts abans de l’homenatge. “El Pulpo era espectacular en els moments difícils i s’ho mereix tot”, ha glossat el tècnic Edu Castro.

L’acte, conduït per Aleix Santacana, ha començat amb una actuació musical. Tot seguit, excompanys, membres de la plantilla actual i extècnics li han fet el passadís. Ovació tancada de tot el Palau. “La meva família ha tingut un paper clau. Sempre m’han acompanyat”, ha dit Egurrola al costat d’una de les porteries. Tot seguit, el seus pares, la seva dona, els fills i la seva neboda han sortit a la pista. Carlos Figueroa, el tècnic que el va fer debutar ni més ni menys que a Riazor (2-2) i Carlos López, el primer que li va fer un gol, han recordat aquell moment en diferents vídeos. “Li agraeixo a Figueroa l’oportunitat. Carlos López va ser després un gran company al vestidor i encara mantenim el contacte”, ha explicat. Carles Folguera, el seu ídol sota el pals, també li ha enviat un missatge: “Els que hem estat companys teus, estem super orgullosos per la teva manera de ser. Ets llegenda.” Tot seguit, jugadors de la base han lluït les 78 copes que ha guanyat de blaugrana. Mentre, s’ha vist un vídeo de grans moments de la seva trajectòria que incloïa declaracions seves en les grans fites. Beto Borregán, el mític dorsal 21 del Barça, li ha lliurat un estic especial amb el qual ha fet caure la lona que cobria la samarreta amb l’1 d’Egurrola. “Primer, felicitara l’equip pel triomf d’avui. Espero que guanyi la lliga. Tinc dues paraules al cap, Orgull i agraïment”, ha dit Egurrola, que ha fet un seguit d’agraïments a totes les persones que han intervingut en l’homenatge, al president Laporta “per potenciar les seccions i l’hoquei i et demano que així segueixi sent”; als amics i familiars i als companys i membres de les plantilles i al Palau: “Gràcies amb majúscules. A la Penya Meritxell i sobretot a vosaltres, Sang Culé. Ha estat un plaer. Visca el Barça i visca l’hoquei sobre patins. Fins aviat”. Egurrola ha fet la volta d’honor per tancar l’acte.

Golejada a l’Alcoi (11-1)

Pel que fa al partit, el primer del play-off de quarts de final de l’OK Lliga, tot i l’ensurt inicial amb una fuetada de Caco (0-1 quan s’havien jugat 1:34), el Barça ha reaccionat empatant als 19 segons –João assistit per Bargalló– i s’ha imposat per un eloqüent 11-1 amb gols de Bargalló (3), João (2) Grau (2), d’Alabart, Panadero –partit 600–, Llorca i Alabart. L’equip d’Edu Castro ha contribuït a la festa amb una veritable exhibició i ha signat la major golejada de la temporada reivindicant l’objectiu de recuperar el títol. El porter visitant Marc Grau ha evitat, sobretot en el primer temps, una golejada més àmplia favorable als blaugrana. El segon partit es jugarà diumenge vinent a Alcoi (12.30 h). En la fase regular lliga, el conjunt alcoià li va esgarrapar un empat als blaugrana (3-3). L’altre partit que el Barça no va guanyar va ser a la pista del Caldes (5-5).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)