Lliga Europea

El Barça venç el Barcelos i encarrila l’accés als quarts de final (3-1)

El quàdruple duel entre equips catalans i portuguesos que s’ha escenificat avui en la tercera jornada de la fase de grups de la lliga europea s’ha saldat amb dos triomfs lusitans, un de català i un empat. El Barça ha estat superior i s’ha desfet del Barcelos per 3-1 en la repetició del partit de quarts de final del curs passat que també va acabar amb triomf blaugrana (5-3) i consolida el seu lideratge en el grup A amb tres victòries en tres partits. L’equip d’Edu Castro té més de mig passaport segellat per als quarts. Ignacio Alabart, amb la seva classe habitual, ha obert la llauna arrossegant la bola amb un tret exterior (15’) i Pau Bargalló, de falta directa –10a visitant– ha fet el 2-0 a 1:57 del final del partit. Els portuguesos, mitjançant Rocha de penal, han fet el 2-1 deu segon més tard, però João Rodrigues, dotze segons després del gol visitant, ha clavat el 3-1. Bargalló no ha marcat de directa en l’últim minut per una blava a Rampulla.

El Parlem Calafell ha esgarrapat un empat de molt de prestigi a la pista de l’Sporting (2-2) i fa un pas endavant. L’equip de Ferran López ha rebut el primer gol, obra de l’argentí Gonzalo Romero, quan només s’havien jugat 2:31. Alessandro Verona, a més, ha fet el 2-0, però Jepi Selva ha fet albergar esperances quan faltaven 9 segons per al descans (2-1). La rebel·lió calafellenca ha augmentat de calibre amb el 2-2 de Joan Pascual (40’). En el mateix grup B, el Reus Virginias, que no havia puntuat en les dues primeres jornades, ha caigut amb el cap ben alt a la pista del Benfica a pesar d’haver-se avançat amb un gol matiner de Martí Casas (3’) i queda en una situació molt complicada. El Benfica, un equip amb molta pólvora, ha reaccionat en el segon temps amb gols de Pablo Álvarez, Lucas Ordóñez i Gonçalo Pinto (3-1). Ferran Giménez ha fet el 3-2, però Carlos Nicolía ha tallat la reacció dos minuts més tard (4-2).

El Finques Prats Lleida, per la seva banda, ha perdut en el grup C contra el Porto (1-2), que té als catalans Xavi Malian i Edu Lamas. Roc Pujadas, que no ha acabat d’esclatar, no seguirà en el club i que podria jugar en l’Sporting el curs vinent. Rafa Costa i Hélder Nunes, de falta directa –blava a Sergi Folguera– han situat el 0-2 en el primer temps. Sergi Folguera ha reduït diferències a 6:15 del final.