OK Lliga

Dues finals seguides per intentar evitar el ‘play-out’

Hoquei sobre patins. El Garatge Plana Girona rep el Lleida i el Mataró, dos rivals de la zona baixa, i als quals ha de guanyar per anar cap amunt

El Garatge Plana Girona afronta en les dues properes jornades de l’OK Lliga dues finals consecutives per intentar evitar el play-out de permanència, en les quals s’enfrontarà a dos rivals de la zona baixa. Aquest mateix diumenge el conjunt gironí rep al pavelló de Palau II el Lleida, que és l’altre equip que ocupa la segona plaça de play-out. El dissabte 20, els gironins tornaran a jugar a casa, contra el Mataró, el cuer, i que potser llavors ja haurà perdut la categoria.

Malgrat que el Girona lluitarà per evitar haver de jugar l’eliminatòria per la permanència, les posicions de salvació estan força lluny i la fita és molt complicada. En aquests moments queden quatre jornades per acabar la fase regular, amb 12 punts en joc, i els gironins estan a 8 punts de la primera plaça de salvació, que ocupa el Caldes. Matemàticament encara podria superar quatre equips de la classificació si guanyés tots els partits, però s’ha de tenir en compte que tres equips només han de guanyar un partit i ja estarien fora del seu abast; que té diversos average en contra amb els equips implicats, i que en les dues darreres jornades visita el Barça, el líder, i rep el Reus, el cinquè i que lluita per ser cap de sèrie, un dels quatre primers, en el play-off pel títol.

La situació a la zona baixa de la classificació de l’OK Lliga és tan complicada, anivellada i amb pocs punts de diferència, que els gironins també podrien baixar directament. Només tenen un punt de marge sobre el Rivas, el primer equip que ocupa plaça de descens.

La classificació
Zona de ‘play-off’ pel títol
7è Alcoi 31 punts
8è Sant Just 31 punts
Zona de ‘play-off’ 9è i 10è
9è Igualada 29 punts
10è Caldes 28 punts
Zona de ‘play-out’ de descens
11è Lleida 23 punts
12è Girona 20 punts
Zona de descens
13è Rivas 19 punts
14è Mataró 8 punts
* Queden 12 punts en joc
Els ‘average’ particulars amb els rivals més directes
A favor Rivas
Igualat Alcoi
En contra Sant Just, Igualada i Caldes
S’ha de decidir Lleida i Mataró
Les últimes quatre jornades del Girona
23a jorn. Girona-Lleida 7 d’abril
24a jorn. Girona-Mataró 20 d’abril
25a jorn. Barça-Girona 27 d’abril
26a jorn. Girona-Reus 4 de maig

Ha disputat els dos ‘play-out’

El Girona ha disputat els dos ‘play-out’ que s’han fet fins ara i que es van instaurar quan es va recuperar el ‘play-off’ per decidir el títol la temporada 2021/22. En aquella campanya els gironins van ser onzens en la fase regular, es van enfrontar al Palafrugell, dotzè, i van necessitar els tres partits per mantenir-se. La temporada passada el Girona també va ser onzè i es va imposar a l’Arenys de Munt en només dos partits.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)