Més hoquei

El Vendrell repeteix la gran gesta

El conjunt penedesenc imposa la seva estratègia i revalida el títol contra pronòstic davant del Barça

El campió va ser solvent al darrere, amb Puigbí estel·lar, i mortífer a bola aturada i en transició

Els blaugrana van fallar quatre faltes directes i també un penal

Si l'hoquei sobre patins fos terreny adobat de les cases d'apostes, el títol de copa conquerit ahir pel Vendrell s'hauria pagat a preu d'or. L'equip de Guillem Cabestany va repetir la gesta de l'any passat a Oviedo contra pronòstic i va derrotar en un duel èpic i inoblidable al poderós Barça a partir de la modèstia defensiva i l'efectivitat. Un plantejament perfecte del tècnic i la gran actuació del porter Xevi Puigbí, incommensurable, van ser els factors clau que van fer embogir els més de 300 aficionats vendrellencs que van vibrar amb el seu ja històric equip comandat per la visió de joc de Miras i Creus i amb jugadors imprescindibles com els vendrellencs Lluís Ferrer i Jordi Ferrer, el lluitador Albesa i l'abnegat Àngel Rodríguez. El 2-0 del primer temps podia semblar circumstancial, el 3-0 va fer agafar cos a la possibilitat de fer saltar al banca. I cada cop que els blaugrana es van acostar (3-2 i 4-3) els roig-i-negres van respondre amb cops de puny damunt la taula.

Era evident que l'amunt i avall, el cos a cos, no beneficiaria el Vendrell davant la tècnica individual i rotació blaugrana. Per això era obvi que el Vendrell miraria de tallar les transicions mortals de l'equip de Ricard Muñoz. El Barça va sortir al cent per cent i va ofegar el rival en les primeres accions. Però, a poc apoc, els penedesencs es van espolsar els nervis inicials. Miras va agafar la batuta i Lluís Ferrer va avisar. En el minut 7, el jugador vendrellenc va ser objecte de penal i Miras, com no podia ser d'una altra manera, la va clavar (1-0). El partit havia canviat. Lluís Ferrer va tenir una altra bona oportunitat (10') i Pablo Álvarez va perdonar sol davant de Puigbí en una bona assistència de Gual. L'argentí semblava l'única amenaça sòlida fins que Marín va avisar amb un tret al pal (16'). Però el Vendrell havia pres la mida al partit i Cortijo va desviar un tret llunyà i la va clavar (2-0). A més, Marín no va ni tan sols tirar a porta en la directa corresponent a la desena falta d'equip dels de Cabestany. Panadero va enviar la bola al travesser (23') i Albesa va claudicar contra Sergi Fernández en la directa corresponent a la desena d'equip. Tot just arrencar el segon temps, els penedesencs van fer la quinzena falta, però Marc Torra va fallar la directa. També va errar Albesa després d'una blava a Matías Pascual, però segons després, en la quinzena blaugrana, va tocar la tecla encertada (3-0). El pànic blaugrana el va mitigar Panadero, l'heroi que va batre per fi Puigbí (3-1). I en l'acció següent Reinaldo va fer el 3-2. El Vendrell va salvar el possible punt d'inflexió amb un gol per l'escaire d'Àngel Rodríguez al contraatac (4-2). Marc Torra, de penal, va fer el 4-3, però un minut més tard va fallar una falta directa –blava a Miras–. No obstant això, el Barça abassegava. La gran pregunta era saber si al Vendrell li arribaria la benzina fins al final de trajecte. La resposta va ser un altre cacau d'Àngel Rodríguez brutal en inferioritat numèrica (5-3). El Vendrell ensumava la glòria, però el Barça sempre fa respecte. Fins que Creus, també de contraatac va trobar de nou l'escaire (6-3) i va dedicar el títol a l'afició.

Palmarès

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)