Més esport

Gimnàstica artística

memorial joaquim blume

El pavelló de la Vall d'Hebron quedarà petit per al Blume

Gimnàstica artística. Els olímpics russos Nikita Nagornyy i Seda Tutkhalian encapçalen el cartell de la competició en què el vallesà Rubèn López té fermes aspiracions de pujar al podi

Malgrat les dificultats de diversa índole, el memorial Joaquim Blume continua fidel a la seva cita de cada dues temporades –s'alterna amb el trofeu internacional de rítmica– en una competició esportiva que es disputarà dissabte a la tarda (17.00 h) i que el president de la Federació Catalana de Gimnàstica, Xavier March, qualifica de “la festa anual de la gimnàstica”.

Tal com ja apuntava en anteriors edicions, el dirigent català lamenta que el pavelló del Centre Esportiu Municipal Olímpics de la Vall d'Hebron es quedarà petit per rebre l'alta demanda d'aficionats. Amb les grades supletòries hi haurà una capacitat de 2.332 espectadors, sense comptar els membres de l'organització, insuficient per garantir totes les sol·licituds d'entrades. “No podem anar al Sant Jordi perquè seria un escenari massa gran per les nostres possibilitats, però sí que ens aniria bé un pavelló mitjà, com el que hi havia abans a Montjuïc, on tradicionalment s'havia organitzat el Blume. Recuperar un recinte com aquell seria ideal i no només per nosaltres sinó per cobrir les necessitats d'altres federacions”, va reclamar March. El president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, Gerard Esteva, va recollir el guant i també es va sumar a la crida del màxim dirigent de la gimnàstica catalana.

En el terreny esportiu, els dos principals reclams del memorial seran els russos Nikita Nagornyy i Seda Tutkhalian, components de la selecció del seu país que es van classificar en tercer lloc per equips en els Jocs Olímpics de Rio. En aquest sentit, l'organització es va veure obligada a avançar dues setmanes la competició per no coincidir amb un congrés internacional de jutges per tractar sobre la puntuació en el nou cicle olímpic. Aquest canvi ha provocat alguna baixa d'última hora, en especial la de l'ucraïnès Oleg Verniaiev, vencedor de les dues últimes edicions del Blume i que als Jocs de Rio només va cedir davant l'intocable astre japonès Kohei Uchimura. “Amb aquest avançament en el calendari, el memorial potser arriba massa aviat per als gimnastes que van competir als Jocs, però per contra ha anat molt bé per al públic, ja que la competició olímpica sempre ens dóna molta visibilitat”, va exposar el director del trofeu, Joan Bosch.

Rubèn, amb aspiracions

La representació catalana estarà encapçalada pel ripolletenc Rubèn López (CG Sant Boi), que es va quedar a les portes de la segona participació olímpica, però que ha pogut preparar a consciència aquesta competició. “Durant l'estiu vaig poder descansar i vaig reprendre els entrenaments abans per poder arribar a punt per al Blume, on intentaré lluitar per una plaça en el podi”, afirma el gimnasta del Sant Boi. Més discretes són les aspiracions de la campiona catalana Ana Palacios (Sentmenat), de només 16 anys, i que tot just disputarà el seu primer Blume. “No estic en el meu millor nivell, però per mi serà tot un honor competir-hi”, assegura.

Categoria masculina
Nikita Nagornyy
(Rússia)
Sebastian Krimmer
(Alemanya)
Waldemar Eichorn
(Alemanya)
Florian Landuyt
(Bèlgica)
Dzianis Sanuvonh
(Bielorússia)
Kevin Antoniotti
(França)
Pietro Giachino
(Noruega)
José Antonio López
(Puerto Rico)
Kanji Oyama
(Estats Units)
Rubèn López
(CG Sant Boi)
Néstor Abad
(CG Alacant)
Adrià Vera
(CG Palma)
Joel Plata
(CG Sant Boi)
Javier Hinojosa
(CG Sant Boi)
Categoria femenina
Seda Tutkhalian
(Rússia)
Sarah Voss
(Alemanya)
Nina Derwael
(Bèlgica)
Melanie de Jesus
(França)
Lorette Charpy
(França)
Dorina Böczogo
(Hongria)
Marta Pihan-Kulesza
(Polònia)
Clàudia Colom
(Xelsca)
Ana Palacios
(Sentmenat)
Marta Sánchez
(CG Terrassa)
Violeta Sánchez
(CG L'Hospitalet)
Andrea Carmona
(Egiba)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)