Ciclisme

TONI LLEBOT

CONDUCTOR COMISSARIS UCI

“Molts errors són per no estar pendent del retrovisor”

Condueix un dels cotxes dels comissaris UCI, una tasca que no pot fer tothom.
Cert. He corregut molts anys en bicicleta i sé on situar-me. Vaig començar portant comissaris nacionals i he arribat fins a poder portar els UCI. Els mateixos jutges són els que s'encarreguen de fer els informes i puntuar. Tinc puntuació per estar a altres curses de primera categoria, com el Tour, però només faig la Volta.
Què és el més complicat?
Passes nervis, sobretot quan hi ha una escapada i el pilot els està enganxant per darrere i s'ha de fer un barrage i fer parar els cotxes d'equip. Si la carretera és en baixada i amb revolts és més complicat i s'ha de buscar un lloc. Cal saber-ho fer. Els jutges em diuen a quina posició volen estar, però qui decideix passar és el conductor. Es tracta de buscar un punt que no molestis els corredors.
A què atribueix els incidents que hi ha hagut amb cotxes o motos i ciclistes?
Molts errors són per no estar pendent del retrovisor. Si et despistes dos o tres segons del retrovisor et pot passar un corredor pel costat, i això pot ser perillós. El cotxe sempre ha d'anar davant del corredor, és una qüestió d'estar atent i prou. Nosaltres no ens podem distanciar gaire, perquè els jutges han de poder veure els ciclistes i la situació de la cursa per si es produeix alguna incidència. Si hi ha una carretera de revolts, per exemple, no podem allunyar-nos-en gaire.
Va córrer a l'equip ciclista del Barça.
Quan el Joan Laporta va muntar l'equip i el Melcior Mauri n'era el director tècnic em van trucar per si m'interessava. Sóc del Barça i em feia molta gràcia. Va durar uns tres anys i no sé per què es va acabar.
Veu viable un equip català professional?
És un tema de patrocinadors. Aquí la televisió està molt centrada en el futbol i no dona oportunitat perquè un patrocinador que vulgui donar suport a un equip ciclista sigui vist per televisió. Encara que fos un petit reportatge de cinc minuts. Però ja sabem que a Catalunya tot és futbol.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)