Tennis

L'ITF de la Bisbal s'enfila fins als 25.000 dòlars

Tennis. La segona edició del torneig internacional femení, l'únic que es fa a la demarcació, comptarà amb cent participants del 13 al 21 de maig

La segona edició del torneig internacional femení del Club Tennis la Bisbal Centre Esportiu es disputarà del 13 al 21 de maig. El cap de setmana que ve, el primer, es jugaran els partits de la fase prèvia i, els del quadre general –individuals i dobles– des del dilluns 15. És l'únic torneig d'aquesta categoria a les comarques gironines, corresponent al circuit professional ITF (International Tennis Federation) i la WTA (Woman Tennis Association). Respecte al 2016, en l'estrena, la campiona del qual va ser la mexicana Renata Zarazua –va superar l'aragonesa Irene Burillo–, els premis creixen dels 10.000 dòlars als 25.000, amb 2.500 per a la vencedora.

El torneig es va presentar ahir a la Diputació de Girona, amb Carles Salgas, diputat d'Esports de la Diputació; Josep Pujols, representant territorial d'Esports de la Generalitat a Girona; Lluís Sais, alcalde de l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà; Xavier Ponsatí, president del Centre Esportiu Club de Tennis la Bisbal; Enric Sánchez, president de la Delegació Gironina de Tennis; Miguel Ángel Martín, director general de la Reial Federació Espanyola de Tennis i Marta Sánchez, directora del Torneig. En l'acte es va posar en valor l'augment de la dotació en premis, amb la finalitat d'atreure jugadores de més nivell i posicionar el torneig de la Bisbal entre els més importants del país. Els organitzadors també van destacar la intenció de seguir organitzant aquests tipus d'esdeveniments d'alt nivell i continuar promocionant la pràctica esportiva de qualsevol tipus, posant especial interès en el foment de l'esport femení.

Les participants en el segon ITF de la Bisbal estaran entre les 150 i 400 del rànquing de la ITF. Hi haurà un gros de tennistes de diferents països, acompanyades del seus entrenadors i familiars. I el públic podrà gaudir de tennis de primer nivell, a més de participar en un seguit d'activitats paral·leles. Una exposició de raquetes i dos clinics són les que van avançar ahir en la presentació del torneig.

El Centre Esportiu Club de Tennis la Bisbal, fundat el 1985, té més de 1.350 socis i compta amb unes instal·lacions de primer nivell.

Un comitè d'honor molt honorable

Carles Puigdemont, president de la Generalitat de Catalunya; Pere Vila, president de la Diputació de Girona; Lluís Sais, alcalde de la Bisbal d'Empordà; Gerard Martí, secretari general d'Esports de la Generalitat de Catalunya; Miguel Díaz, president de la RFET; Joan Navarro, president de la FCT, i Manolo Orantes, jugador de referència del tennis mundial. Són els set membres del comitè d'honor del torneig, una de les principals novetats que es van presentar ahir, juntament amb l'augment de la dotació en premis de l'ITF de la Bisbal respecte a l'edició del 2016.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)