L’Astralpool Sabadell posa la directa cap al títol

Waterpolo. Un parcial de 9-0 de les vallesanes va deixar el Sant Andreu sense capacitat de reacció en el primer partit de la final femenina

CN SABADELL 13 SANT ANDREU 7

ASTRALPOOL CN SABADELL:Ester, Mati Ortiz, Espar (3), Bea Ortiz (2), Farré, Leitón, Cordobés (1), Maica Garcia (4), Peña, Neushul, Domènech (1), Forca i Farré.CN SANT ANDREU:M.E. Sánchez, Williams (2), Guiralt (1), Morell, Ariño, Jackovitch (2), Sleeking (1), Dalmases, Crespí, Aznar i Nieto (6).PARCIALS:3-2, 2-0, 6-1 i 2-4.ÀRBITRES:Colominas i Ruiz.

L’Astralpool Sabadell va fer el primer pas per encadenar la seva vuitena lliga amb un contundent triomf contra el Sant Andreu en el primer partit del play-off final. Les vallesanes, liderades en atac per Maica Garcia i amb una immensa Laura Ester sota els pals, van tenir problemes només en els primers minuts. Es van veure per sota en el marcador (0-1 i 1-2), però a partir de llavors van passar per sobre de les rivals com un cicló. Bea Ortiz, amb el 3-2 en el primer quart, va encetar un parcial de 9-0 que es va allargar fins al tercer (11-2) davant la impotència de l’entrenador visitant, Javi Aznar, que ho va provar tot sense gaire èxit.

David Palma, en la seva primera final de lliga com a entrenador del CN Sabadell, va tornar a apostar per ajuntar com a titulars Maica Garcia i Paula Leitón, les dues boies de la selecció espanyola. Amb tot, Maica va deixar clar que és una jugadora absolutament determinant també jugant per fora i va clavar els gols més espectaculars de la tarda des de la llarga distància. El Sant Andreu no va aprofitar tampoc la majoria de les superioritats i l’holandesa Sleeking –la gran estrella en les semifinals contra el CN Mataró– va estar molt ben marcada. Per acabar-ho d’adobar, les transicions i contraatacs d’Anni Espar també van ser un punyal en la rereguarda de les andreuenques, que només van tornar a respirar en el darrer quart amb un parcial de 2-4 que els dona certes esperances en el segon partit, que es jugarà demà (11.30 h) a la piscina Pere Serrat.