Atletisme

L’hora de Galimany

Atletisme. La fondista del Barça intentarà superar avui a Valls la millor marca espanyola de l’hora en pista (16.072 m), en poder de Raquel Gómez

Marta Galimany afrontarà, avui a Valls (21.15 h), el repte de superar la millor marca espanyola de l’hora en pista, una cursa poc habitual els últims temps. Amb la temporada escapçada i sense grans objectius immediats, és el pla B que han ideat amb el seu entrenador, Jordi Toda, per recuperar les sensacions de competició i mantenir la motivació durant els entrenaments. “Hem buscat una competició de proximitat i de petit format, i la idea de l’hora en pista ens encaixava força amb el que podem fer a Valls”, explica el tècnic.

El repte a superar són els 16.072 metres que va recórrer l’extremenya Raquel Gómez el 3 de juny del 2018 a Sevilla. La millor marca catalana és molt més assequible (13.993 m) i antiga, acreditada el 8 de desembre del 1978 a Mataró, a càrrec de M. Antònia Griñó. Per poder donar oficialitat a la marca cal la participació d’altres atletes i que en la reunió hi hagi també altres proves programades. Les altres valentes que s’han apuntat al repte són Bàrbara Ramon, Anna Bové i Mercè Guerra. “Penso que té la marca a l’abast. Ha de córrer a un ritme per sota de 3:44 el quilòmetre, però el principal handicap serà la calor i que no sabem fins a quin punt haurà de córrer pràcticament sola”, apunta Toda. Més enllà del repte de Valls, Galimany manté l’objectiu del mundial de mitja marató, que, de moment, continua en el calendari, el 17 d’octubre a Gdynia (Polònia).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)