Atletisme

Galimany estableix una nova millor marca espanyola de l’hora en pista

Atletisme. La fondista del Barça ha recorregut 17.210 m a Valls i ha superat l’anterior registre de Raquel Gómez (16.072 m), del 2018

La fondista del Barça Marta Galimany ha complert amb suficiència el propòsit de superar la millor marca espanyola de l’hora en pista i l’ha deixat en 17.210 m durant el control que s’ha disputat aquest vespre a la seva població, a la Pista d’Atletisme Municipal del Fornàs, a Valls. L’atleta blaugrana ha deixat lluny l’anterior registre (16.072 m), en poder de l’extremenya Raquel Gómez des del 3 de juny del 2018 a Sevilla. Molt més assequible era la millor marca catalana (13.993 m), en poder de M. Antònia Griñó, des del 8 de desembre de 1978 a Mataró. Perquè la marca tingués validesa era indispensable que hi hagués altres participants i les valentes que l’han acompanyat en la gesta han estat Anna Bové, Bàrbara Ramon i Mercè Guerra. Durant el primer tram la fondista blaugrana ha disposat de la col·laboració d’alguna de les seves companyes, però abans dels 20 minuts ja ha afrontat l’aventura en solitari. Galimany ha transitat sempre amb parcials millors que l’anterior millor marca –en 30 minuts havia recorregut 8.520 m per a una projecció de 17,04 km– i al final s’ha quedat amb els 17.210 m.

Galimany, que afrontava aquesta prova per recuperar les sensacions competitives i posar en valor la feina dels entrenaments, ha demostrat que la preparació va pel bon camí amb vista al mundial de mitja marató, que de moment es manté inalterable en el calendari atlètic, el 17 d’octubre a Gdynia (Polònia).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)