Handbol

Superior en tot moment

Handbol. El Barça guanya la 23a supercopa d’Espanya en derrotar el Benidorm en una final que domina des de l’inici amb una bona defensa i en què destaca Makuc amb 7 gols

BENIDORM 18 BARÇA 38

BENIDORM:Vial, Rivero (1), Oliver (2), Lewis (1), Grau, Mario López (2, 1p) i Folqués (1) –set inicial–; Porras (2), Mendez, Spiljak, Feutchmann, Nolasco (1), Nikcevic (3), Costa (2), Pabán (3) i Rodríguez (p.s.).BARÇA:Pérez de Vargas, Ariño (1), Aleix Gómez (6, 1p), Mem (5), Cindric (4), Pálmarsson (1) i Fàbregas (1) –set inicial–; Mortensen (2), Dolenec (2, 2p), Janc (4), Petrus, Pascual, Makuc (7), Langaro (3), Frade (2) i Möller (p.s.).PARCIALS CADA CINC MINUTS:2-5, 3-8, 4-10, 5-14, 5-16, 9-19 (descans), 10-24, 11-27, 13-29, 14-31, 15-34 i 18-38.ÀRBITRES:D. Monjo i M. Soria. Van excloure Porras, Folqués i Pabán, del Benidorm i Janc (2), Dolenec i Petrus, del Barça.

El 23è títol de la supercopa d’Espanya del Barça va arribar d’una manera clara després de ser molt superior al Benidorm per 18-38 en la final que es va disputar al palau d’esports L’Illa, de Benidorm. Aquesta ha estat la novena edició de manera consecutiva que s’ha adjudicat el conjunt blaugrana, invicte des de l’edició de la temporada 2012/13.

El Barça va dominar en tot moment el rival, que mai va fer la sensació de poder aspirar a inquietar els blaugrana en la lluita pel títol. Gonzalo Pérez de Vargas es va emportar el trofeu al millor porter, mentre que el jove Domen Makuc va ser el màxim golejador de la final, amb set gols, i el jugador més destacat.

El Barça va sortir molt centrat en el partit, un 0-3 d’entrada, i es va començar a distanciar en el resultat. La defensa va lligar de mans els atacs del conjunt local i el porter Gonzalo Pérez de Vargas també va contribuir-hi amb bones aturades. Els blaugrana van poder sortir al contraatac i van estar encertats en aquesta faceta del joc, i amb un parcial de 0-5 van deixar sentenciada la final. El Benidorm va trigar vint minuts a poder fer els primers cinc gols (5-14) i el Barça va arribar al descans amb un clara avantatge de 9-20.

Amplia la diferència

En la segona meitat, el Barça no va deixar que el Benidorm pensés que podia entrar en el partit i va continuar manant sobre la pista i ampliant la diferència al marcador. Un parcial de 0-3 els primers minuts amb dos gols seguits d’Aleix Gómez van posar el 9-23 en el lluminós. El jove Domen Makuc va començar a aparèixer en atac i va mostrar una gran efectivitat i una bona varietat d’accions que van acabar en gol. L’eslovè, de 20 anys, va marcar set gols en els set llançaments que va fer durant el partit i va ser el màxim golejador. Els seus companys tampoc van quedar enrere, amb Aleix Gómez amb sis gols, de què un de penal, i Dika Mem que en va marcar cinc.

Els blaugrana van arribar a la màxima diferència de 21 gols a tres minuts del final, amb el 16-37. La victòria i el títol per al Barça van arribar amb el definitiu 18-38 amb què va finalitzar el partit.

LA DADA

9
títols
de la supercopa d’Espanya de manera consecutiva ha guanyat el Barça, des de la temporada 2012/13.

ELS PROTAGONISTES

Hem resolt el partit amb relativa tranquil·litat perquè hem estat molt bé defensivament i ens ha permès córrer
Xavi Pascual
Content, no només pel fet de portar el braçalet de capità, sinó per com hem jugat i com hem guanyat
Gonzalo Pérez de Vargas

La federació està oberta a ajornar l’inici de l’Asobal

La federació espanyola es mostra predisposada a negociar l’ajornament de l’inici de la lliga Asobal. Els jugadors i els tècnics ho han demanat perquè no hi ha un protocol unificat per disputar els partits amb garanties. La competició de lliga està prevista que s’inici el dimarts 1 de setembre amb el Bidasoa-Ademar i l’endemà han de jugar el Barça i el Fraikin Granollers. El president de la federació, Francisco Blázquez, ha dit que la demanda dels jugadors està en consonància amb la seva inquietud pels rebrots actuals del coronavirus. La federació estatal ofereix a l’Asobal la possibilitat d’ajornar l’inici de lliga, analitzar una nova configuració de la competició i modificar el calendari, ja que en aquests moments el més important és la salut dels esportistes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)