Ciclisme

Julian Alaphilippe es converteix en el nou campió del món a Imola

Ciclisme. Un atac marca de la casa en la darrera ascensió permet veure un francès amb el mallot irisat per primer cop des del 1997

Julian Alaphilippe és el nou campió del món de ruta i es converteix en el primer francès en dur el mallot irisat des de l’edició del 1997 a Sant Sebastià (Laurent Brochard, de l’equip Festina). L’atac de Loulou per coronar sol Galisterna, la darrera pujada d’un recorregut de 258,2 quilòmetres amb 5.000 m de desnivell positiu acumulat –només l’han acabat 86 homes– li ha permès agafar un marge que en l’entrada al circuit d’Imola era de 13 a 3 quilòmetres.

En la lluita per les medalles Wout van Aert ha estat el primer dels perseguidors en creuar l’arribada i Hirschi s’ha endut el bronze.

“Només vull agrair a tots els meus companys haver cregut en mi avui. És difícil dir res ara mateix, això és un somni per a mi” ha dit el campió del món, amb llàgrimes als ulls.

Present

Tadej Pogacar ha canviat de bici i quan faltaven dues voltes creuava la línia d’arribada despenjat darrere els cotxes. A la següent, amb el so de la campana, duia 25 segons respecte el pilot després d’un atac en solitari en la primera de les dues ascensions (Mazzolano). Tom Dumoulin ha atrapat l’eslovè a menys de 22 quilòmetres i amb la selecció belga marcant la pauta en el grup de favorits.

Atacs a discreció

Damiano Carusso ha contraatacat amb els dos primers de la CRI del Tour neutralitzats mentre Richard Carapaz era el primer en evitar l’escapada al mateix lloc en què Pogacar havia marxat.

Nibali ho ha intentat amb Landa a roda i Van Aert i Uran han entrat en un grup de quatre que tot just coronada la primera ascensió eren atrapats abans d’afrontar la pujada a Galisterna,a 14 quilòmetres per acabar.

Els atacs s’han succeït i s’ha format un nombrós grup en què hi destacaven Van Avermaet, Bilbao i Alaphilippe. El campió olímpic ha imposat el ritme en la darrera ascensió fins que el suís Marc Hirschi l’ha endurit, amb Van Aert a roda fins que Kwiatkowski ha encarit la presència en el grup del davant –eren sis–.

Marca de la casa

Alaphilippe ha fet un dels seus atacs tant característics per coronar en solitari, amb cinc homes darrere a 8 segons quan quedaven 11 quilòmetres.

La manca d’entesa en un grup amb Fulgsang, Roglic, Van Aert, Kwiatkowski i Hirschi permetia Loulou esgarrapar uns segons (15 a 9 km) i arribar en solitari a l’arribada.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)