Tennis

Badosa trenca el gel

Tennis. Amb el títol a Belgrad escala 36 llocs en cinc mesos (34a) i és la 16a millor del curs

Paula Badosa és una top 35 (34a) per primera vegada després de trencar el gel dissabte en una esgotadora jornada doble de semifinals i final en què va celebrar davant la croata Ana Konjuh el seu primer títol WTA. Un èxit que li permet d’ascendir deu posicions en el rànquing i que aferma la seva progressió en una temporada fins ara excepcional que marca un punt d’inflexió en la seva carrera a 23 anys. El seu enlairament i la baixa de Simona Halep l’han deixat a tan sols una posició de ser una de les 32 caps de sèrie a Roland Garros la setmana vinent. “Estic molt feliç d’haver guanyat el meu primer títol WTA. Feia molt de temps que ho perseguia. He jugat a un molt bon nivell tota la setmana. Tant de bo aviat sigui candidata a un Grand Slam, però crec que encara no és el moment”, va declarar a Belgrad.

Badosa va començar el 2021 en la posició 70a i ha ascendit 36 llocs en cinc mesos, amb tres places de semifinalista (Lió, Charleston i Madrid) i un títol. El seu balanç és de 19 triomfs i només set derrotes. És la 16a en el rànquing net de l’any que determina les places de la copa Masters. Si no hi ha res de nou, a més, el mes vinent certificarà la plaça per ser als Jocs. Havia guanyat set tornejos de la categoria ITF, la graduació inferior, però mai abans havia jugat una final WTA i no va fallar. Va jugar un primer set “increïble” (6-2) i quan tenia un 2-0 favorable en el segon parcial Konjuh es va retirar lesionada.

LA PROTAGONISTA

Estic molt feliç del meu primer títol. He jugat a un molt bon nivell. Tant de bo aviat aspiri a un Grand Slam, però encara no és el moment
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)