Atletisme

La selecció espanyola, amb deu catalans, defensa el sisè lloc a la Superlliga

L’experiència d’Adel Mechaal, Esther Guerrero i Laura Redondo contrasta amb la joventut de Sara Gallego, Maria Vicente, Jaël Bestué, Àngel Torrero, Pol Retamal, Arnau Monné i Bernat Erta

La selecció polonesa defensa aquest cap de setmana a Chorzow el títol europeu per equips, la Superlliga, en què el combinat espanyol, amb la presència de deu catalans, intentarà millorar el sisè lloc de l’última edició, a Bydgoszcz 2019. Els altres equips participants són Alemanya, segona fa dos anys en una pugna molt aferrissada amb França i Itàlia, la Gran Bretanya i Portugal, provinent de la primera divisió. La selecció d’Ucraïna serà baixa per culpa d’alguns positius de Covid-19 i, per tant, només un equip, el setè classificat, perdrà la categoria.

El palamosí Adel Mechaal, vencedor dels 3.000 m a Bydgoszcz, és un dels referents de la delegació espanyola. El deixeble d’Antonio Serrano vol deixar enrere la seva retirada en la Lliga del Diamant de Gateshead de diumenge i demostrar que la seva preparació amb vista als Jocs va per bon camí. Mechaal acredita la millor marca dels inscrits en els 3.000 m (7:35.28), que es disputa diumenge (15.36 h). També apareix amb el millor registre de sortida la banyolina Esther Guerrero, que en aquesta ocasió ha estat convocada en els 800 m (1:59.22) de demà. La gavanenca Laura Redondo (martell), de 32 anys, figura entre la classe mitjana dels convocats i arriba a la cita després d’haver acreditat la seva millor marca personal, superant per primer cop la barrera dels 70 metres (70,40 m). Els altres set seleccionats pertanyen a la saba nova de l’atletisme català, tots menors de 23 anys i nascuts entre el 1999 i el 2001. És el cas de Sara Gallego (400 m tanques), Maria Vicente (llargada), Jaël Bestué (4x100 m), Àngel Torrero (alçada), Pol Retamal i Arnau Monné (4x100 m) i Bernat Erta (4x400 m).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)