Futbol sala

El Barça es guanya el dret a decidir al Palau

Futbol sala. L’equip, liderat per Dyego, força el desempat en la final de la lliga amb una victòria brillant tot i el patiment final

Llevant (1) 3 FC Barcelona (1) 4

LLEVANT:Fede, Maxi Rescia, Rubi Lemos, Gallo, Pedro Toro –cinc inicial–, Usín, Esteban, Rivillos, Tolrà i Roger.FC BARCELONA:Dídac, Aicardo, Marcenio, Dyego, Ferrão –cinc inicial–, Adolfo, Coelho, Esquerdinha, Daniel, Ximbinha i Matheus.GOLS:0-1 (15’) Dyego. 1-1 (22’) Gallo. 1-2 (34’) Dyego. 1-3 (37’) Coelho. 1-4 (38’) Marcenio. 2-4 (39’) Rivillos. 3-4 (39’) Usín.ÀRBITRES:Rodríguez Miguel i Sánchez-Molina Tapiador.PÚBLIC:Uns 1.500 aficionats.

La lliga es decidirà dimecres al Palau (20 h) després que el Barça va forçar ahir el desempat amb una victòria brillant i amb patiment inclòs a la pista del Llevant. L’equip d’Andreu Plaza va passar per sobre dels valencians en la primera part, però va perdonar ocasions cantades, sobretot Ferrão, autor dels dos gols en el primer partit. En el segon temps el duel es va igualar, però Dyego, el millor del partit, va fer el gol clau (1-2). Els blaugrana, a la contra, van sentenciar defensant-se contra el porter jugador amb gols de Coelho i Marcenio, però van acabar demanat l’hora després que els locals fessin dos gols en menys de mig minut en un esprint final a la desesperada.

El Barça va completar una primera part descomunal. Des que Esquerdinha va enviar la pilota al pal (minut 5) el domini va ser absolut i Ferrão va esdevenir el pitjor malson de Paterna durant una bona estona. El pivot va demostrar perquè és considerat el millor jugador del món amb moviments absolutament letals de cara i d’esquena a la portera que van portar de corcoll tots els seus marcadors, sobretot Tolrà. Ara bé, el brasiler va perdonar el que no està escrit tot i que ho va provar de totes les maneres, amb potència, amb tocs subtils o driblant abans de xutar. No hi va haver manera.

Això no va ofuscar el Barça, que finalment va trobar el gol en un córner que va finalitzar Dyego amb una memorable rematada de boleia. Un dels gols de l’any. L’equip va fer la sisena falta, però, malgrat tot, Coelho, a la contra, va perdonar El descans va ser la salvació del Llevant.

En el segon temps les tornes es van girar. El Llevant va començar dominant i va trobar el gol en un xut imparable de Gallo, ben assistit per Esteban. Dyego, en el moment més crític, es va posar l’equip a l’esquena. Després de posar a prova el porter local en més d’una ocasió va robar la pilota a Rivillos i va superar Fede. Gol determinant.

L’entrenador local va posar el porter jugador. Dídac, un mur, ho va aturar tot i quan amb l’1-4 semblava tot sentenciat va arribar el patiment final. Temps mort de Plaza i 37 segons defensant amb 3-4 contra el rival i contra el públic.