Futbol sala

El Palau dictarà sentència

Futbol sala. El Barça vol fer valer el factor pista per segellar la cinquena lliga en el tercer i definitiu partit de la final, contra un Llevant que persistirà per conquerir el seu primer títol

El Palau Blaugrana dictarà sentència en la lliga més igualada de la història. Nou mesos després de l’inici de la fase regular, el Barça i el Llevant es jugaran el títol a un sol combat (20 h per BarçaTV i TdP). De les quatre lligues que té el conjunt blaugrana en el palmarès, dues es van resoldre amb un últim assalt a casa i en totes dues en va sortir victoriós: el curs 2010/11, en un cinquè partit contra el Caja Segòvia, i el 2018/19, contra El Pozo Múrcia. Però l’equip d’Andreu Plaza ja ha viscut a la seva pròpia pell males experiències en finals durant la temporada i girs de guió inesperats en un campionat que va començar amb el peu canviat, però que podria tancar de la millor manera possible, amb un cinquè títol acompanyat de la seva afició. Seria el millor comiat possible per al tècnic gironí Andreu Plaza, que afrontarà el seu últim partit a la banqueta blaugrana, així com els jugadors Jesús Aicardo, Daniel Shiraishi i Ximbinha, que també tancaran la seva etapa culer. Els aficionats van tornar a respondre i en pocs minuts es van exhaurir el màxim de 2.000 entrades que permeten les autoritats sanitàries.

L’hora dels comiats

Plaza ha deixat de banda el factor emocional en la seva intervenció en la prèvia de la final: “Volem guanyar perquè és un títol de lliga, la resta és anecdòtic, però és clar que seria molt bonic acomiadar-se amb el títol.” En tot cas, l’encara tècnic blaugrana reivindica la temporada de l’equip: “Independentment del que passi, hem jugat quatre finals de les cinc possibles i també hem guanyat la Champions i la copa del Rei del curs passat. És una temporada excel·lent en tots els sentits.” Plaza té clar quines poden ser les claus per guanyar: “El factor pista i que apareguin les individualitats.” També serà el partit de comiat per a Jesús Aicardo, que ha tingut la seva quota de protagonisme en les eliminatòries del play-off al títol: “En nou anys al Barça, he pogut celebrar dues lligues i una Champions a casa, i és molt especial.” L’andalús, però, recorda les dificultats dels dos assalts anteriors: “Tornarà a ser molt igualat, viurem moments difícils i per això el suport del públic és fonamental. Hem de sortir a guanyar i imposar el nostre joc des del principi, sense especular.”

Si el Barça aspira a la seva cinquena lliga, el Llevant dels catalans Roger Serrano, Tolrà i Esteban ha girat full després de la derrota de diumenge (3-4) i manté el somni d’aixecar el seu primer títol en el campionat. Històricament, els dos equips s’han vist les cares 21 vegades en totes les competicions, amb un balanç clarament favorable als blaugrana, amb setze triomfs, quatre derrotes, i un únic empat. Amb el Palau com a escenari, el Barça ha guanyat vuit dels nou partits disputats. L’únic triomf del Llevant va ser el de la setmana passada, en el primer assalt de la final, resolt en la tanda de penals. Des de Paterna també es recorda aquests dies que el curs passat ja van eliminar el conjunt de Plaza en els play-off, en els quarts de final exprés, en vèncer en l’únic partit de l’eliminatòria (2-3). Números i estadístiques que quedaran en no res quan la pilota comenci a rodar per la pista del Palau Blaugrana a partir de les vuit del vespre.

ELS PROTAGONISTES

Les claus per guanyar la final han de ser el factor pista i que apareguin les individualitats
Andreu Plaza
entrenador del barça
Viurem moments difícils i per això el suport del públic és fonamental
Jesús Aicardo
jugador del barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)