Futbol sala

El Barça venç en els penals (2-2 i 5-4) i guanya la seva cinquena lliga

El porter Dídac atura el desè penal

Una aturada del porter Dídac en el desè penal ha donat al Barça el seu cinquè títol de lliga. Els blaugrana han empatat contra el Llevant en el tercer partit del play-off de la final (2-2) i s’ha imposat en els penals per 5-4. El Llevant s’ha avançat en l’inici de la segona part i el Barça ha forçat la pròrroga a 44 segons de la fi. En el temps suplementari els visitants s’han tornat a avançar i a 46 segons del final el Barça ha tornat a empatar i els penals han decidit.

Els dos equips s’han mostrat respecte en els primers minuts conscients del que s’estaven jugant i poc a poc han començat a arribar a la porteria rival, encara que sense crear clares ocasions. La millor dels blaugrana ha sigut una rematada al pal de Ximbinha en el minut tretze i una acció de Ferrão que ha aturat el porter del Llevant en el minut setze. A dos minuts del descans els visitants han enviat una pilota a l’escaire de la porteria del Barça, i amb el 0-0 inicial s’ha arribat a la mitja part.

Tot just iniciar-se la segona meitat el Llevant ha marcat. El porter Dídac ha aturat una rematada i Pedro Toro ha aprofitat el refús per fer el 0-1. Els blaugrana han intentar reaccionar ràpidament i han disposat de bones ocasions per empatar, la millor una pilota que ha enviat al pal Ferrão. A quinze minuts del final André Coelho ha vist la segona targeta groga i el Barça ha estat dos minuts amb un home menys. Marcenio ha evitat el segon gol del Llevant al treure una pilota sobre la línia i quan els blaugrana han recuperar la igualtat han tornat a disposar d’ocasions però un cop i un altre han topar amb el porter Fede i les seves grans aturades. Fins i tot ho ha intentat Dídac amb un xut des de la seva àrea, que ha anat al pal. Enb els darrers quatre minuts el Barça ha atacat amb porter-jugador i a falta de 44 segons una passada de Marcenio a Daniel ha significat l’empat (1-1) i la pròrroga.

L’alegria ha durat poc perquè el Llevant s’ha tornat a avançar en el segon minut amb un gol de Rafa Usín (1-2). Els blaugrana han buscat novament l’empat, Ferrão ha enviat la pilota al pal per quarta vegada i a 46 segons del final de la segona part de la pròrroga Matheus ha tornat a empatar (2-2) i s’ha arribat als penals.

Dídac ha aturat el primer que ha llençat el Llevant, però Esquedinha no ha marcat i els visitants han tornat a igualat. En el desè penal Dídac ha tonat a aturar la pilota i el títol ha sigut del Barça.