Cop de puny amb exhibició

Waterpolo. Espanya es refà de la darrera derrota contra els Països Baixos amb una exhibició contra Austràlia que li assegura el primer lloc de grup i un millor encreuament de quarts

Espanya 15 Austràlia 9

ESPANYA:Laura Ester, Anna Espar (1), Bea Ortiz (5), Clara Espar, Pili Peña (1), Roser Tarragó, Paula Leitón (2) -equip inicial-, Marta Bach, Elena Ruiz, Irene González, Judith Forca (3) i Maica García (3).AUSTRÀLIA:Yanitsas, Gofers, Buckling (1), Halligan (1), Armit, Webster (2), Arancini (1) -equip inicial-, Knox (1), Ridge, Mihailovic, Kearns (2) i Andrews (1).PARCIALS:3-3, 4-3, 4-1 i 4-2.ÀRBITRES:Sébastien Dervieux (FRA) i Arkadiy Voevodin (RUS).

Països Baixos-Canadà; Austràlia-Sud-àfrica

La selecció espanyola femenina, amb dotze catalanes, va derrotar per 15-9 Austràlia en el seu últim partit de la primera fase i s’assegura la primera posició final del grup A, fet que li permetrà evitar els Estats Units, un equip molt perillós, en l’encreuament de quarts, en què la Xina –quarta del grup B, també a falta d’una jornada– s’entreveu com la possible rival. L’equip de Miki Oca, que va reaccionar amb virulència després de perdre contra els Països Baixos, haurà d’esperar a la darrera jornada de diumenge, en què descansa, per saber contra qui jugarà.

Bea Ortiz, amb cinc gols (5/8), va ser la jugadora més valuosa d’un bloc homogeni que va arrodonir una exhibició en les superioritats amb una selecció magnífica i pacient dels atacs (7/8) i va serrar molt bé les dents en defensa en les inferioritats (5/13). Un tercer quart sublim va posar el peu al coll de les australianes, que ja no van aixecar el cap. Espanya va ser eficient en atac amb el joc de boia, amb Maica García i Paula Leitón superiors a les seves homòlogues i bona clarividència de les companyes en les passades interiors.