Hoquei sobre herba

La pólvora belga sentencia els quarts de final

Hoquei herba. La subcampiona olímpica remunta el gol inicial de David Alegre i es refà a la gran actitud defensiva d’Espanya a còpia d’encert en dos penals córner i en el rebuig d’un tercer

Bèlgica 3 Espanya 1

BÈLGICA:Vanasch, Van Doren, Boccard, De Sloover, Luypaert, Denayer, Kina, Wegnez, Van Aubel, Doockier i Boon –equip inicial–; Dohmen, Charlier, De Kerpel, Hendrickx, Gougnard.ESPANYA:Cortés, Alonso, Romeu, Delas, Sallés, González de Castejón, Oliva, Ruiz Alegre, Lleonart i Quemada –equip inicial–; Sánchez, Iglesias, Peiera, Basterra i Boltó.GOLS:0-1, (26’) Alegre. 1-1 (38’) Hendrickx, de penal córner. 2-1 (41’) Boon. 1-3 (57’) Hendrickx, de penal córner.ÀRBITRES:Adam Kearns (AUS) i Hong Zhen Lim (SGP). Targeta verda a Boltó (ESP) i groga a Kina (BEL).

Espanya va fer patir Bèlgica en els quarts de final d’hoquei sobre herba dels Jocs de Tòquio, però va acabar claudicant per 3-1 davant la qualitat de la subcampiona olímpica i campiona del món, que va remuntar amb determinació el gol de David Alegre. Els belgues van dur el pes apel·lant a la seva qualitat, i el conjunt de Fred Soyez, amb tretze catalans en la plantilla, es va defensar amb el ganivet entre les dents amb gran rigor i molt sacrifici. Bèlgica va haver de recórrer a les accions a bola aturada per trobar una escletxa en la rocosa defensa estatal. Espanya obté el diploma olímpic en el comiat del tècnic Fred Soyez i dels mítics Quico Cortés, Pau Quemada, Roc Oliva i David Alegre. “Hem tutejat la número u i s’ha vist el caràcter, però davant teníem la campiona del món i se’ns ha escapat pels petits detalls”, reflexionava Alegre, que ha estat en els seus cinquens Jocs: “És el final d’una generació.”

D’entrada, Pau Quemada va llançar sense èxit un penal córner (3’). Espanya, no obstant això, es va avançar en el 26’ amb un gol de David Alegre contestat però confirmat pel videoarbitratge. La bola la va desviar un defensa, que va enganyar el seu porter.

El somni es va començar a esvair en el tercer quart, quan l’especialista Hendrickx, el pitxitxi de l’equip, va clavar el cinquè penal córner favorable a Bèlgica (1/5). El conjunt de Fred Soyez va disposar d’un altre penal córner que tampoc va transformar (0/3). Bèlgica, en canvi, es va avançar en el rebuig d’un penal córner amb un gol de Boon (41’). Mala peça al teler. Pau Quemada tampoc no va poder superar el gran porter rival a les acaballes del tercer quart (0/4). L’equip de Soyez es va bolcar amb convicció en atac, però el seu perill va ser infructuós. Va defensar bé un altre penal córner (2/10) però no va poder aturar el llançament del letal Hendrickx en l’acció posterior, (3/11) que va sentenciar el partit amb poc més de 3 minuts al davant. Espanya va fallar el seu cinquè penal córner i no va poder inquietar.

Quarts ( 1 d’agost)
Austràlia - Països Baixos 2-2 (3-0)
Alemanya - Argentina 3-1
Índia - Gran Bretanya 3-1
Bèlgica - Espanya 3-1
Semifinals (3 d’agost)
Austràlia - Alemanya
Índia - Bèlgica
Tercer i quart lloc (5 d’agost)
Els dos perdedors 3.30 h
Final (5 d’agost)
Els dos guanyadors 12 h
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)