Natació

Núria Marquès també s’abona a la plata

Jocs Paralímpics. La nedadora de Castellví de Rosanes obté en els 100 m esquena S9 la cinquena medalla de la natació catalana al centre aquàtic de Tòquio, totes del mateix metall

Núria Marquès (Castellví de Rosanes, 1999) va encetar la segona setmana de competició als Jocs Paralímpics de Tòquio amb una medalla de plata en 100 m esquena S9, el seu primer podi al centre aquàtic de la capital nipona després dels dos diplomes de les jornades precedents (5a en 100 m braça SB8 i 6a en 400 m lliures S9). Amb el segon lloc, la nedadora catalana revalida la plata que ja va aconseguir fa cinc cursos als Jocs de Rio, quan amb només 17 anys es va convertir en una de les revelacions dels Jocs després del títol en els 400 m lliures S9. “És més fàcil arribar que mantenir-se. Ara estic aprenent a mantenir la il·lusió i la constància”, confessava la nedadora del CN Sant Feliu de Llobregat en una entrevista a aquest diari el mes d’abril passat. Amb el podi de Marquès, la natació catalana ja ha segellat cinc medalles a Tòquio, totes de plata, després de les aconseguides per Toni Ponce (200 m lliures S5 i 100 m braça SB5), Miguel Luque (50 m braça SB3) i Òscar Salguero (100 m braça S8).

Marquès va cobrir els 50 m en tercer lloc (33.77) i en un gran segon parcial va ser capaç de superar la recordista mundial, la neozelandesa Sophie Pascoe (1:11.15) per assolir la segona plaça amb el seu millor registre del curs (1:10.26). El títol va ser per a la nord-americana Hannah Aspden (1:09.22). “El resultat és molt reconfortant. Podia haver-ho fet una mica millor, però ho he donat tot a la piscina. Respecte a Rio, canvia la perspectiva, ja que la pressió és més alta. Arribar a la paret i veure el segon lloc és un orgull i un honor”, remarca. La nedadora catalana reitera que no ha estat un cicle olímpic gens fàcil: “Han estat anys molt durs, sobretot aquest temps de la pandèmia. Ha estat difícil mantenir-se físicament i psicològicament encara més perquè hem hagut de sacrificar moltes coses, fins i tot aquests últims mesos allunyats de la família.” En aquest sentit, Marquès continuarà tenint com a exemple l’aragonesa Teresa Perales, un dels seus grans referents i que ahir amb 45 anys va conquerir la seva 27a medalla paralímpica en ocupar el segon lloc en els 50 m esquena de la classe S5 (43.02).

Toni Ponce, vuitè

El vilafranquí Toni Ponce, l’altre nedador català en una final en aquesta setena jornada a Tòquio, va ocupar el vuitè lloc en els 50 m esquena S5, una prova que se li fa excessivament curta. Amb 38.42, va rebaixar el seu registre de les sèries (38.57). En tot cas, Ponce ja ha aconseguit a la capital nipona dues medalles i tres diplomes en cinc finals disputades. Tao Zheng va esmicolar la plusmarca mundial (31.42 per 32.48) i va liderar el triplet xinès de la prova.

LA PROTAGONISTA

Podia haver-ho fet una mica millor, però ho he donat tot a la piscina i el resultat és reconfortant, tot un orgull i un honor
Núria Marquès

Espanya se la juga contra el Marroc

La selecció espanyola de futbol 5, amb la intervenció del català Youssef el Haddaoui, va perdre contra l’Argentina (2-0), amb dues dianes de Maximiliano Espinillo, i avui es jugarà la segona plaça de grup i l’accés a semifinals contra el Marroc (12.30 h). Pel que fa a l’atletisme, en les sèries de 400 m T12, el català Enric Martín, que exercia de guia, i la madrilenya Sara Martínez –la flamant subcampiona en llargada–, van ser desqualificats perquè es van deixar anar abans de creuar la línia de meta, cosa prohibida pel reglament. En tot cas, el seu registre va quedar molt lluny dels temps de repesca per a la final.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)