Tennis

Ple dels catalans al US Open

Tennis. Paula Badosa, Rebeka Masarova, que dona la sorpresa, i Albert Ramos guanyen els seus primers partits i passen a la segona eliminatòria del Grand Slam de Nova York

Els tres catalans que disputen l’Obert dels Estats Units van guanyar els seus primers partits i es van classificar per a la segona eliminatòria. Paula Badosa va anar per feina i es va imposar a la belga Alison van Uytvanck per 6-4 i 6-3. L’empordanesa, la 24a cap de sèrie, només va necessitar una hora i 20 minuts per classificar-se per primera vegada en la seva carrera per a la segona eliminatòria del torneig de Nova York. Paula Badosa va cedir el servei en el primer joc del partit, però aquesta va ser l’única concessió que va fer a la seva rival, la 61a del rànquing mundial. La jugadora de Begur va reaccionar a un 1-3 en contra amb dos trencaments de servei i va guanyar el primer set per 6-4. En el segon va dominar i un break en el sisè joc va ser suficient per imposar-se per 6-3. La seva pròxima rival serà la russa Varvara Gratxeva, que va guanyar la granadina Nuria Parrizas (5-7, 6-0 i 6-2).

Rebeka Masarova va donar la sorpresa i es va classificar per a la segona eliminatòria en la seva primera presencia en un quadre gran d’un Grand Slam. La jugadora nascuda a Basilea i criada a Barcelona és la 231a del món, i venia de la fase prèvia. Rebeka Masarova, de 22 anys, va derrotar després de 3h40 de lluita la romanesa Ana Bogdan, 102 del món, per 6-7 (9), 7-6 (2) i 7-6 (9). La seva pròxima rival serà la ucraïnesa Elina Svitolina (5), que va guanyar per 6-2 i 6-3 contra la canadenca Rebecca Marino.

En el quadre masculí Albert Ramos va començar amb una treballada victòria i després d’aixecar dues boles de partit va derrotar el francès Lucas Pouille per 6-1, 5-7, 5-7, 7-5 i 6-4. El mataroní, 48è del món, va necessitar 3h40 i cinc sets per superar el 133è del món. Albert Ramos va trencar tres vegades el servei del seu rival en el primer set (6-1), però els dos següents van ser molt anivellats i el francès es va imposar pel mateix resultat de 5-7. Lucas Pouille es va situar amb un 3-5 en el quart i va disposar de dues boles de partit. El mataroní va reaccionar, va guanyar quatre jocs seguits i després es va imposar en el cinquè set, per aconseguir la victòria. El seu pròxim rival serà l’alemany Alexander Zverev, el quart cap de sèrie, que va vèncer contra el nord-americà Sam Querrey per 6-4, 7-5 i 6-2.

L’adeu de Carla Suárez

La canària Carla Suárez va posar punt final a la seva carrera professional en perdre en primera eliminatòria contra la nord-americana Danielle Collins (2-6 i 4-6). La canària va superar un càncer aquest darrer any i es va poder acomiadar a les pistes, que és el que volia. La txeca Karolina Pliskova, quarta favorita, va superar per 6-3 i 6-4 la nord-americana Catherine McNally.