Gimnàstica

Natàlia Garcia serà un dels referents del trofeu de Barcelona

Gimnàstica rítmica. Es disputarà el dissabte 13 de novembre al pavelló CEM Olímpics Vall d’Hebron

La Federació Catalana de Gimnàstica no va poder organitzar l’any passat el memorial Joaquim Blume per culpa de la pandèmia, però el trofeu internacional de rítmica Ciutat de Barcelona es mantindrà fidel al calendari i el dissabte 13 de novembre aplegarà algunes de les principals gimnastes mundials al pavelló CEM Olímpics Vall d’Hebron. La terrassenca Natàlia Garcia Timofeeva (CGRE Sant Cugat), el gran referent de la rítmica catalana en l’última dècada, ja ha confirmat la seva participació en un trofeu que va guanyar en l’edició del 2017.

Palmarès espectacular

El palmarès del Ciutat Barcelona, que es disputa cada dos anys, és espectacular, amb la presència de primeríssimes figures mundials, com ara les russes Eugenia Kanaeva (2011), Aleksandra Merlukova (2013) i Margarita Mamun (2015) o la ucraïnesa Vlada Nikoltxenko (2019), en l’última edició. A més de Natàlia Garcia, l’organització també ha confirmat la participació de les italianes Alexandra Agiurgiuculese, finalista en els Jocs de Tòquio, i de la jove Eleonora Tagliabue. Tot i que encara s’han de revelar els noms, no hi faltaran representants de Rússia, Bielorússia i Ucraïna.

El mundial de Kitakyushu, a escena

Mentre els aficionats de la rítmica esperen la cita de Barcelona, a partir d’avui podran gaudir del mundial de Kitakyushu (Japó), en què la russa Dina Averina aspira a conquerir el seu quart títol consecutiu. En absència de la campiona olímpica, la israeliana Linoy Ashram, la principal rival de Dina serà la seva germana bessona, Arina. Altres aspirants a les places d’honor són les bielorusses Alina Harnasko i Anastasiia Salos, la italiana Milena Baldassarri i les ucraïneses Viktoriia Onopriienko i Khristina Pohranichna. En conjunts ha estat baixa d’última hora el campió olímpic, l’equip de Bulgària, per la lesió de Laura Traets. Rússia serà, per tant, el gran favorit, amb el permís d’Itàlia. En el conjunt d’Espanya figura la rosinca Uma Méndez (CGR Figueres), que probablement intervindrà en l’exercici mixt. La qualificació per conjunts es disputa divendres i les dues finals, diumenge.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)