Atletisme

Yulimar Rojas continuarà en el Barça el 2022

Atletisme. La campiona olímpica i recordista mundial de triple salt, que va arribar al club el 2016, és la favorita en les nominacions d’atleta de l’any

La veneçolana Yulimar Rojas (Caracas, 1995), primera i única campiona olímpica del FC Barcelona, continuarà una temporada més, la del 2022, en la secció d’atletisme blaugrana, segons ha confirmat el director tècnic del club, Vicente Egido. Rojas no només va guanyar la medalla d’or a Tòquio en el concurs de triple salt, sinó que ho va fer amb un nou rècord del món (15,67), fet que la converteix en favorita per a la nominació d’atleta de l’any de la federació internacional, guardó que ja va guanyar el 2020.

Rojas arribarà segurament aquesta setmana a Guadalajara per començar els entrenaments en el grup d’Iván Pedroso per al 2022, temporada que tindrà com a punt culminant el mundial d’Eugene (Oregon) al juliol. Rojas és atleta del Barça des del 2016, després d’obtenir la medalla de plata en els Jocs de Rio. La veneçolana defensa els colors del Barça en les competicions espanyoles per clubs, però més enllà del seu suport en campionats puntuals s’ha convertit en un símbol de l’entitat com a entitat poliesportiva, sobretot perquè permet visualitzar-lo. En els darrers anys molts atletes reben ofertes superiors de marques comercials i acaben deixant la secció, amb un pressupost limitat. L’últim a fer-ho ha estat el migfondista gallec Adrián Ben, que el 2022 correrà amb Adidas després de quedar cinquè en la final olímpica dels 800 m.

Yulimar Rojas va demostrar després dels Jocs la seva empatia amb tot el que significa el Barça. Va dedicar el títol olímpic en un vídeo des de Tòquio als culers i va fer el servei d’honor al Camp Nou en el Barça-Getafe.

A banda de la baixa de Ben, també avançada per Egido, la secció ha patit aquesta tardor la desgràcia de la mort del velocista equatorià Álex Quiñónez, assassinat a trets el 22 d’octubre passat a la ciutat de Guayaquil. Era un velocista que s’havia fet estimar sobretot entre les joves promeses del club.

La secció, que no hauria de ser objecte d’una reducció pressupostària rellevant, segons va comunicar el club el mes d’agost passat als seus responsables, podrà incorporar dues atletes de nivell: la saltadora mexicana Sophia Molina, ja amb el passaport espanyol, i l’olímpica a Rio Sabina Asenjo (Ponferrada), que torna després d’haver estat mare.

LA DADA

15,61 m
El rècord.
Rojas va fer història per al seu país i per al Barça en la cita olímpica de Tòquio.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)