Tennis

Badosa admet que l’altitud serà un repte en un torneig “sense favorites”

Paula Badosa, desena del rànquing de la WTA, ha reconegut que l’elevada altitud de Guadalajara (Mèxic) sobre el mar, 1.566 metres, serà un repte per a les jugadores de l’Akron WTA Finals, un torneig en què considera que no hi haurà favorites. “És difícil adaptar-se a l’altura, la pilota vola molt, perds el control. Les tennistes estem acostumades a tenir el control i aquí el perds una mica; intento adaptar-me, ajustar els cops i no esgotar-me tant”, ha assenyalat la catalana..

Badosa ha estat una de les revelacions de la temporada 2021 amb el triomf a Indian Wells que la va impulsar en el camí cap a les deu millors del món. “Ara és un somni fet realitat; després d’Abu Dhabi el meu coach em va dir que si mantenia el nivell de joc podia estar entre les 30; jo deia que això era impossible i ara sóc la número 10, què puc dir”, assenyala.

A l’Akron Finals WTA, debutarà dijous davant la bielorussa Arina Sabalenka, segona tennista del món, a qui va qualificar de rival difícil per a la qual està preparada: “Estic il·lusionada, motivada, amb ganes de jugar de competir contra les millors; començaré amb un partit dur contra Sabalenka; sé el que em trobaré, una bona pedra”. Tot i això, ha indicat que el torneig té la porta oberta a les vuit jugadores, que estan en un nivell semblant: “No hi ha favorita, és un torneig de tres partits i després a la semifinal pot passar qualsevol cosa; no serà una sorpresa si la vuit guanya a la primera cap de sèrie perquè el nivell està igualat”, ha afegit.

En referir-se a Garbiñe Muguruza, cinquena de la classificació mundial, considera que és la seva tennista model i ara gaudeix de compartir amb ella el torneig entre les millors del món: “He crescut veient Garbiñe en els últims cinc o sis anys; deia que volia guanyar el que ella guanyava. No estic en aquest nivell, però m’hi vaig acostant i és un honor compartir-ho amb ella”. L’anomenada final de mestres començarà demà amb el partit entre Muguruza i la txeca Karolina Pliskova.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)