Tennis

Badosa també es desfà de Sakkari i acarona les semifinals de les WTA Finals

Paula Badosa (7) ha reiterat avui contra la grega Maria Sakkari (4) –7-6 (4) i 6-4 en 2h04–el seu excepcional moment de forma, lidera el grup Chichén Itzá i acarona les semifinals de les WTA Finals. De fet s’hi podria classificar en funció del resultat del partit que han de jugar aquesta matinada la bielorrussa Arina Sabalenka (2) i la polonesa Iga Swiatek (5). Qualsevol resultat, tret del 2-0 per a Swiatek, classificaria la catalana abans de la tercera jornada, en la qual, s’hi enfrontarà. Sakkari havia guanyat el primer partit davant de la polonesa per 2-0, però avui s’ha hagut d’agenollar davant de la campiona d’Indian Wells, que segueix acumulant triomf consecutius i ja en du vuit. El servei, amb deu aces, i bons percentatges de primers (69%), i la solidesa han catapultat l’empordanesa.

Badosa, que ha gestionat els seus primers torns de servei sense excessives dificultats, ha disfrutat de les dues primeres pilotes de trencament en el quart joc. Sakkari ha etzibat dos cops guanyadors, un de dreta invertida i un de revés, i ha esmenat els dubtes anteriors en un entorn complicat, amb la pista molt ràpida per l’altitud–el torn de dia ho és més que el de nit– i vent intermitent. A la tercera ha anat la vençuda. La solidesa, amb profunditat però amb marge de seguretat, de la de Begur ha fet evidenciar les mancances en el servei i amb la dreta de Sakkari, que ha encaixat el break en blanc. Absolutament endollada, ha reconfirmat el seu domini amb un servei plàcid (5-2). Però amb el set mig hipotecat, Sakkari ha fet un pas endavant, ha trencat en la primera pilota de què ha disposat en el novè joc i ha capgirat l’escenari com un mitjó (5-5). El 6-5 en blanc ha reanimat Badosa. Sakkari s’hi ha regirat (6-6). L’inic somiat de tie-break l’ha situat amb un 4-0 i s’ha apoderat del primer set per 7-4, amb un ace brutal clau que ha suposat el 6-3 i un cop creuat d’emergència amb què ha segellat el set.

La defensa abnegada ha concedit a Badosa dues pilotes més de break en el tercer joc del segon parcial i ha aprofitat la segona (2-1). Ha salvat, a més, dues pilotes de trencament en el joc posterior, que se li ha complicat quan el duia encarrilat amb 40-0 (3-1). Sakkari ha fregat l’abisme en el cinquè joc però s’ha sobreposat a sis pilotes de trencament (3-2), sobretot a còpia de deixades i del seu gran revés creuat. Dos aces han permès respirar a Badosa (4-2). La grega tampoc no ha titubejat (4-3) i ha emergit amb un trencament i reiterant les deixades amb molt d’èxit (4-4). Amb caràcter, Badosa s’ha arriscat, ha recuperat la profunditat i, per fi (3/12), ha esmicolat el servei de la seva rival (5-4). El desè joc ha estat dramàtic. Ha salvat pilota de break i ha segellat el triomf en la tercera oportunitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)