La gran onada marinera

Waterpolo. El Zodiac CN Atlètic Barceloneta eixampla el seu domini en la copa amb el divuitè títol, el desè consecutiu, amb un triomf sense pal·liatius en la final contra l’Astralpool CN Sabadell

Atl. Barceloneta 12 CN Sabadell 5

ZODIAC CN ATLÈTIC BARCELONETA:Aguirre; Famera (1), Granados, Munárriz (1), De Toro (3), Larumbe (1), Pavillard (2), Fernández (1), Asensio (2), Perrone, Biel, Bustos (1) i López Pinedo.ASTRALPOOL CN SABADELL:Lorrio; Cabanas (1), Gil, Teclas, Sanahuja, Valera (2), Bertran, Bonet, Averka (1 p.), Banicevic (1), López-Escribano, Veich i Serrano.PARCIALS:2-0, 2-1, 5-3 i 3-1.ÀRBITRES:Buch i Gómez.INCIDÈNCIES:Miguel de Toro va ser escollit el jugador més valuós i Unai Aguirre, el millor porter.

El Zodiac CN Atlètic Barceloneta es va redimir dels maldecaps de la Champions amb un triomf sense pal·liatius en la final de copa contra l’Astralpool CN Sabadell. Una victòria que eixampla la supremacia marinera en la competició, amb 18 títols en 36 edicions; els 10 últims, de manera consecutiva. El triomf del conjunt d’Elvis Fatovic es va començar a gestar des de l’inici amb una defensa fèrria i un ritme trepidant de joc. De fet, el primer gol dels amfitrions no va arribar fins als 14:29 de partit i els mariners ja dominaven per 4-0. El CN Sabadell va retallar diferències (6-4) ben entrat el tercer quart, però la reacció del Barceloneta va ser demolidora. En el tram final, l’equip vallesà va acabar abaixant els braços pensant en el decisiu duel de dimecres en la tornada de les semifinals de l’Euro Cup, en què defensa dos gols contra el CN Barcelona (10-12).

La final va començar a un ritme molt elevat, tot i que les defenses s’imposaven al joc d’atac. L’equip mariner es va mostrar més efectiu i amb dos gols pràcticament calcats, tot i que el segon amb superioritat, va superar Edu Lorrio amb accions des de la boia amb Miguel de Toro i Álex Bustos com a protagonistes. El segon quart va continuar amb la mateixa tònica. La pressió defensiva del conjunt de Fatovic i un Unai Aguirre inexpugnable deixaven els amfitrions sense possibilitats de veure porteria. Sòlids en la rereguarda i amb transicions ràpides, l’Atlètic Barceloneta va ampliar l’avantatge després de les dianes de Marc Larumbe, en superioritat, i de Luke Pavillard, en un contraatac. Quim Colet va demanar temps mort per aturar aquesta dinàmica i els locals van poder per fi, després de gairebé 15 minuts, trencar la sequera amb un gol del montenegrí Dusan Banicevic en una gran acció de Bernat Sanahuja. El parcial de la primera meitat va ser de 4-1.

Després de la represa, es va entrar en una fase d’intercanvi de cops (5-3) que va acabar afavorint els interessos barcelonins. El CN Sabadell havia retallat diferències després d’un penal executat per l’exonerat Kanstantsin Averka –havia rebut targeta vermella en la semifinal–(6-4), però la reacció marinera va ser contundent, amb tres dianes seguides de Luke Pavillard, Òscar Asensio i Fran Fernández, en l’últim segon, que van obrir forat abans d’entrar en els últims 8 minuts de joc (9-4). El CN Sabadell no va poder resistir el ritme i també va cedir l’últim parcial per 3-1.

Després dels Jocs ens està costant, però els resultats acaben arribant com s’ha vist en la copa
Felipe Perrone
jugador del barceloneta
Ens ha faltat encert en el primer temps i potser ens hauria permès tenir més possibilitats al final