Ciclisme

Doblet del BMC en la Clàssica de Banyoles

Titouan Carod i Filippo Colombo són primer i segon en la cursa UCI HC i Jofre Cullell acaba tretzè

Titouan Carod (1994) i Filippo Colombo (1997), tots dos del BMC MTB Racing, van ser el primer i el segon de la Continental Super Cup Massi de Banyoles, la Clàssica de la categoria UCI HC, que suposa el tret de sortida de la temporada l’XCO a Europa i la cursa de l’especialitat olímpica més important de l’Estat.

Alan Hatherly, que va acabar quart, va ser el gran animador de la cursa amb un atac que només Colombo va aguantar, primer, per col·laborar-hi després i arribar a tenir 25 segons sobre el grup de perseguidors, que s’organitzarien per arribar a l’últim gir del circuit del parc de la Draga i Sant Martirià amb cinc candidats al triomf, entre els quals ja hi havia Carod. Thomas Litscher (Kross Orlen Cycling Team), tercer a meta, seria el darrer a aguantar la tàctica del BMC, que va permetre als seus homes arribar amb 10 segons d’avantatge.

Jofre Cullell (Primaflor Mondraker), dinovè el cap de setmana abans a Xelva en la cursa que obria el calendari del seu primer any elit, era tretzè, a 47 segons, tancant el grup que arribava a menys d’un minut, darrere el medallista olímpic a Tòquio David Valero.

La cita banyolina ha aplegat 900 ciclistes de 35 països aquest cap de setmana en la seva 21a edició i, com és habitual des que és Hors Categorie, la cursa elit femenina es disputava dissabte amb la campiona del món d’XCO, Evie Richards (Trek), sumant el seu tercer triomf seguit en la Clàssica.

Sant Gregori, diumenge que ve

La Copa Catalana de BTT Marató 2022 comença diumenge a Sant Gregori, amb la Santa Vall, que organitza Klassmark i que té 55 quilòmetres, amb 1.500 m de desnivell positiu per la vall del Llémena, les Serres i Constantins. La cita té més modalitats, entre les quals gravel, i és la primera de les cinc del calendari català de marató, que es completa a Torrelles de Foix, Castelldans, Ribes de Freser (L’Esquella, el 10 de juliol) i Santa Coloma de Queralt.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)