Ciclisme

El món ens mira

Ciclisme. L’edició 101 de la Volta comença avui a Sant Feliu de Guíxols amb un pronòstic obert pel talent dels escaladors que s’enfrontaran cara a cara

La Volta a Catalunya supera avui el centenari (edició 101) a Sant Feliu de Guíxols emmarcada una temporada més en l’UCI World Tour, que reuneix les grans curses per etapes i clàssiques del calendari internacional. La victòria, doncs, es paga a un preu molt alt, ja que els interessos esportius i econòmics de les grans marques comercials inclouen guanyar precisament aquestes proves. Sense la dictadura eslovena que estan protagonitzant Tadej Pogacar i Primoz Roglic, hi ha un grapat de figures internacionals que aspiren a la victòria i al podi, moltes de les quals preparen el seu assalt al Giro o, més endavant, al Tour.

La sortida d’avui a Sant Feliu tindrà lloc a les 12.55 h i l’arribada està prevista entre les 16.45 i les 17.00 h. Tothom està pendent del temps, la pluja i el vent, sobretot per les etapes del Pirineu.

Pel nom i pel disseny del recorregut, l’home a seguir és el campió olímpic Richard Carapaz (Ineos), un especialista en les curses per etapes. Vencedor d’un Giro i podi en el Tour i la Vuelta, és un escalador i lluitador nat i els finals a la Molina (dimecres) i Boí Taüll (dijous) són ideals per a les seves característiques. A l’aguait estarà sobretot Alejandro Valverde (Movistar), un exemple de longevitat gairebé únic. Amb 41 anys, ha signat aquesta temporada ja tres victòries, i en la duríssima Strade Bianchi va ser segon rere Pogacar. Ha guanyat tres cops la Volta i és impossible descartar-lo dels favorits. No amaga la seva ambició: “És la meva última Volta i vinc a gaudir-la, però també a mirar de guanyar-la per quarta vegada.” Té interès, a més, en l’etapa de Boí Taüll. “No conec el port i sempre m’agrada descobrir nous recorreguts.”

Els altres veterans que aspiren al triomf són Richie Porte, Nairo Quintana, Rigoberto Urán i Simon Yates. L’afició catalana manté l’esperança de veure Marc Soler, ara a l’equip UAE Emirates, al podi. En la Volta tindrà llibertat de moviments.

Del recorregut, destaca sobretot el retorn a Perpinyà 67 anys després. Les etapes tenen trampes i no serà fàcil per als velocistes purs ampliar el seu palmarès. Corredors com el vencedor de l’última París-Roubaix, Colbrelli, i Matthews, que dissabte va ser quart a la Milà-San Remo, tindran l’oportunitat de brillar avui mateix i demà. El final de festa a Barcelona no sol provocar canvis en la general, però ja s’ha convertit en tot un espectacle no només per l’afany d’esgarrapar alguns segons, sinó per l’oportunitat que molts hi veuen d’assaborir un triomf en un lloc tan icònic.

MOVISTAR
Alejandro Valverde
INEOS GRENADIERS
Richard Carapaz
AG2R CITROËN
Ben O’Connor
INTERMARCHÉ-WANTY
Louis Meintjes
ISRAEL
Jaob Fuglsang
LOTTO SOUDAL
Philippe Gilbert
QUICK STEP-ALPHA
Fausto Masnada
UAE EMIRATES
Marc Soler
BIKE EXCHANGE
Simon Yates
EF - EASY POINT
Rigoberto Urán
GROUPAMA-FDJ
Michael Storer
BORA - HANSGROHE
Sergio Higuita
ASTANA
Joe Dombrowski
BAHRAIN VICTORIUS
Sonny Colbrelli
JUMBO-VISMA
Tom Dumoulin
BURGOS-BH
Jetse Bol
CAJA RURAL
Mikel Nieve
KERN PHARMA
Roger Adrià
EUSKALTEL
Mikel Bizkarra
ARKÉA SAMSIC
Nairo Quintana
UNO-X
Tobias Halland Johannessen
És la meva última Volta i vinc a gaudir-la, però també a mirar de guanyar-la per quarta vegada
Alejandro Valverde
ciclisme
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)