Atletisme

La mitja de Barcelona progressa adequadament

Atletisme. La prova reunirà el 3 d’abril fins a 13.000 participants i tindrà l’últim guanyador, el fondista etíop Haftu Teklu (59:39), com a cap de cartell

La 31a eDreams Mitja Marató de Barcelona es disputa el diumenge 3 d’abril amb 13.000 participants i l’etíop Haftu Teklu, vencedor el 2021 amb un nou rècord del circuit (59:39), com a cap de cartell.

Són les dades més rellevants d’una edició que els organitzadors van qualificar de “transició”. No fa ni sis mesos de l’última edició –el 17 d’octubre– en un calendari atlètic que va quedar sacsejat per culpa de la pandèmia. Tot i avançar cap a la normalitat, la mitja barcelonina no ha recuperat ni les dates originals, ni les xifres de participacions prèvies a la covid-19 (23.000 el febrer del 2020). En tot cas, hi ha motius per a l’optimisme amb un increment notable respecte del 2021 –de 10.000 a 13.000 inscrits– i de participació femenina, que ja s’eleva fins al 35% (unes 4.550 corredores). Unes dades que el regidor d’Esports, David Escudé, va voler posar sobre la taula. “Són bones notícies que la covid-19 ja tingui el mateix tracte que una grip, i si les previsions acompanyen tenim tots els ingredients per tornar a tenir una gran cursa, amb un circuit ràpid i pla, corredors d’elit i la cada vegada major participació femenina”, remarca. La participació estrangera és en aquest cas d’un 19%, amb uns 2.470 corredors provinents de 55 països.

Participació d’elit

Pel que fa a la participació d’elit, Teklu tindrà com a principals rivals tres corredors més amb registres acreditats inferiors als 60 minuts, els etíops Abebe Gashahun (59:46) i Antenatyehu Dagnachew (59:48), i el kenyà Titus Mbishei (59:55). Altres noms a tenir en compte són els del kenyà Elvis Cheboi (1h03:31), el suec d’ascendència espanyola Emil Millán de la Oliva (1h02:53), que mirarà de rebaixar la plusmarca del seu país, o els britànics Adam Clarke i Jack Gray.

En la prova femenina, el nom de referència és el de l’etíop Asnakech Awoke (1h07:04), segona el 2020 i tercera el 2021, i que aquest cop pugnarà per pujar al graó més alt del podi. Dues debutants en la distància també hi voldran dir la seva, l’etíop Rediet Daniel Molla i la kenyana Magaret Kipkemboi. La plusmarca del circuit, que en el seu dia va ser rècord del món, continua en mans de Florence Kiplagat des del 2015 (1h05:09). En aquest sentit, Mauro Llorens, director de la mitja, va ressaltar que es mantenia el circuit de les últimes temporades, que més enllà de ser ràpid, pla i circular per grans avingudes, recorre alguns dels llocs més emblemàtics de la ciutat, amb sortida (8:30 h) i arribada al passeig Pujades. La Fira del Corredor, situada al pavelló número 7 de Fira de Barcelona a Montjuïc, ja funcionarà amb total normalitat divendres i dissabte, i diumenge la cursa es podrà seguir en directe per Betevé. D’altra banda, la mitja barcelonina, manté el distintiu Gold Label, màxima distinció que atorga la World Athletics (Federació Internacional d’Atletisme) a les curses en ruta i que només llueixen dotze proves d’aquesta distància (21,097 km) arreu del món.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)