El CN Sabadell supera el Pàdua (9-8) i jugarà la final de l’Eurolliga contra l’Olympiacòs

Un parcial de 5-0 ha resolt la segona semifinal del Pireu, amb Judith Forca, autora de sis dianes com a protagonista

L’Astralpool CN Sabadell s’ha desfet del Plebiscito Pàdua (9-8) en un tercer quart espectacular (5-0) i demà jugarà la final per la seva sisena Eurolliga contra l’Olympiacòs (16 h per Esport3), que també ha fet els deures contra l’UVSE Budapest (18-11). La gran protagonista del partit ha estat Judith Forca, que amb sis gols, ha marcat el camí de la victòria. Tot i que el partit estava decidit en el tercer quart (2-2, 2-1, 5-0 i 0-5), el conjunt sabadellenc ha perdonat en les superioritats (2 de 12) i en el tram final ha donat vida al rival.

El primer quart ha acabat en taules. Judith Forca, de penal i amb un contracop, ha liderat l’atac sabadellenc, mentre que per a les italianes han marcat la boia Martina Gottardo i Laura Barzon en dues jugades de superioritat. El segon quart ha continuat amb les mateixes premisses. El Pàdua ha sabut portar el ritme de partit al seu terreny, allargant les possessions i amb un joc lent. L’esquerrana del CN Sabadell continuava acaparant el joc ofensiu i amb dues dianes més, el quart a 3 segons per al descans, ha respost al llançament parabòlic de Sara Centanni (4-3).

Després de la represa, la semifinal ha començat a tenyir-se de color vallesà. Sabrina van der Sloot s’ha estrenat, però era Forca qui continuava tocada per una vareta màgica i amb dos gols més eixamplava la renda fins al 7-3. La porteria, amb una gran Laura Ester sota pals, se li ha fet cada cop més petita a les transalpines, mentre que les catalanes tancaven un quart espectacular (5-0) amb dos gols més de Nona Pérez i Maggie Steffens (9-3). Amb el partit decidit, David Palma també ha pogut dosificar les seves jugadores. Amb la feina feta, el CN Sabadell s’ha relaxat excessivament i ha donat vida al Pàdua, que amb un parcial de 0-5 ha ajustat el resultat però no ha pogut culminar la remuntada.