Waterpolo

L’Eurolliga en territori hostil

Waterpolo. El CN Sabadell té el repte de conquerir el seu sisè títol al feu de l’Olympiacòs, tot i que abans haurà de superar el Pàdua en semifinals

El CN Sabadell va tancar fa set anys al port del Pireu una de les trajectòries victorioses més perllongades del món de l’esport. La derrota en la final de l’Eurolliga contra l’Olympiacòs (10-9) el 25 d’abril del 2015 posava el punt final a tres anys i 49 dies d’imbatibilitat, una ratxa històrica de 118 victòries i dos empats, traduïda en 16 títols consecutius: dues Eurolligues, dues supercopes d’Europa, tres lligues, tres copes de la Reina, tres supercopes d’Espanya i tres copes de Catalunya. El conjunt vallesà torna avui a aquest territori hostil per recuperar el màxim ceptre continental i elevar el seu palmarès d’Eurolligues fins a sis. El seu primer obstacle serà el Plebiscito Pàdua (18 h, per Esport 3), mentre que en l’altra semifinal es veuran les cares l’Olympiacòs i l’UVSE Budapest (16 h). La final està programada per a diumenge a les 16 h.

Tots els pronòstics aposten per una final entre gregues i catalanes, i més després que els seus rivals hagin estat repescats per l’eliminació de la competició dels equips russos, el Kírixi i l’Uralotxka, a causa de la invasió d’Ucraïna. De les últimes deu finals de la màxima competició europea, l’amfitrió ha aconseguit el títol en set. Una estadística que el CN Sabadell està disposat a trencar. Precisament, l’última corona vallesana va ser el 2019 a Can Llong contra l’Olympiacòs (13-11).

Maica García, que afronta la seva novena final a quatre, no amaga que el fet que no hi hagi el Kírixi “és un respir”, però destaca la bona trajectòria del Pàdua en la competició. Absents de la final a quatre de l’Eurolliga el curs passat, la boia internacional no es conforma amb el simple fet de tornar-hi: “L’objectiu no està complert. Som jugadores ambicioses i el gran repte és tornar a guanyar, sigui a casa o a fora, però m’agradaria moltíssim aconseguir-ho a Grècia. Sabem que ens trobarem amb un gran ambient en contra, com ja va succeir el 2015, però m’agrada com es viu el waterpolo allà. És una llàstima que aquí no el tinguem. En tot cas, tant de bo puguem guanyar la copa i portar-la cap a casa.”

El tècnic, David Palma, destaca que el partit contra el Pàdua no tindrà res a veure amb el que hauria estat un partit contra el Kírixi o l’Uralotxka: “Els equips russos són més dinàmics, ataquen molt ràpid i es precipiten molt. El Pàdua és tot el contrari. És molt defensiu i fa que el joc sigui més lent.” Tot i la derrota en la penúltima jornada de la lliga contra el CN Mataró (10-11), l’entrenador vallesà assegura que l’equip arriba en un bon moment: “Ja vam fer autocrítica, però ara arribem a la competició que més ens agrada. En els moments importants, les jugadores sabran treure el seu esperit competitiu.” Per a aquesta final a quatre, el CN Sabadell té els reforços de les canadenques Monika Eggens i Gurpreet Kaur Sohi, i manté el dubte de la neerlandesa Maartje Keuning.

ELS VESTIDORS

El Pàdua és un equip molt rocós i a un sol partit no està per sota dels equips russos
David Palma
entrenador de l’astralpool cn sabadell
Sabem que tindrem l’ambient en contra, però m’agrada com es viu el waterpolo a Grècia
Maica García
boia de l’astralpool cn sabadell
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)