Futbol sala

El Barça guanya la copa dels penals i del VAR

Futbol sala. El conjunt blaugrana exerceix de bèstia negra d’El Pozo, indignat per la repetició d’un penal aturat per Juanjo quan ja celebraven el títol

Barça 3 El Pozo Múrcia 3

BARÇA:Dídac; Ortíz, Sergio Lozano, Matheus, Pito –cinc inicial–; André Coelho, Dyego, Esquerdinha, Povill, Marcenio i Adolfo.EL POZO MÚRCIA:Juanjo; Dario, Alberto Garcia, Fernando, Mati Rosa –cinc inicial–; Valerio, Taynan, Rafa Santos, Leo Santana i Gadeia.GOLS:1-0 (16’) Adolfo. 1-1 (32’) Rafa Santos. 1-2 (33’) Taynan. 2-2 (37’) Taynan (p.p.) Pròrroga: 3-2 (45’) Pito. 3-3 (45’) Dario. Penals: 7-6.ÀRBITRES:Madorrán i Apezteguia.PÚBLIC:Uns 6.300 aficionats a l’Olivo Arena de Jaén.

El Barça va engrandir la condició de bèstia negra d’El Pozo i va conquerir la sisena copa d’Espanya, quatre assolides contra el conjunt murcià. La final va quedar enfosquida per una tanda de penals polèmica, en què el conjunt de Diego Giustozzi no va acceptar que es repetís un llançament quan ja celebraven el títol. Juanjo havia aturat un penal a Pito, però el VAR va determinar que s’havia avançat clarament abans d’hora. Pito no va fallar a la segona. Miquel Feixas també va haver d’aturar en dues ocasions la pena màxima a Mati Rosa abans que Marcenio anotés el definitiu gol de la victòria. Abans de l’embolic dels penals, el Barça havia dominat el seu rival a la primera meitat, però no va poder passar d’un pírric 1-0. Després de la represa, El Pozo va reaccionar i el duel s’igualaria tant que s’acabaria resolent als penals, amb pròrroga inclosa.

Després d’un inici de tempteig, l’equip blaugrana va anar pujant progressivament de revolucions i va fer lluir Juanjo amb diverses oportunitats. Amb molta intervenció de Dídac en el joc d’atac, el porter d’El Pozo va ser clau per evitar el primer gol del Barça i va respondre amb èxit als xuts del mateix porter arenyenc, Coelho o Povill. El conjunt murcià sortia puntualment de la cova, però la insistència catalana trobava premi gràcies a la connexió de Dídac amb Adolfo. Una assistència llarga del maresmenc la va rubricar el colomenc, que amb un xut ajustat al pal va esquivar la sortida de Juanjo (16’). La mala notícia abans del descans va ser la lesió d’Esquerdinha, que tornava a la convocatòria, però que amb una topada amb un rival es va fer un esquinç al lligament lateral intern del genoll esquerre i ja no va poder continuar.

En la segona part, El Pozo va fer un pas endavant. Condicionat per les faltes, l’equip de Jesús Velasco va tenir un desajust defensiu i Rafa Santos (32’) ho va aprofitar per clavar un xut per tot l’escaire després d’una mitja volta. El conjunt de Diego Giustozzi va continuar amb la mateixa dinàmica i va marcar el segon en una transició ràpida rubricada per Taynan només 36 segons després (33’). A 4:14 per al final, Velasco va apostar pel porter jugador. El Barça va empatar amb una certa fortuna amb un xut des de la cantonada de Matheus i que el mateix Taynan va introduir a la seva pròpia porteria després d’un rebot (37’). A 1:12 del final i després de la sisena falta blaugrana, l’equip murcià encara va estar a punt d’evitar la pròrroga amb un doble penal que Gadeia va enviar al pal. Després d’una primera meitat del temps addicional sense res destacable, l’equip murcià va cometre la cinquena falta a l’inici de la segona part. Tot seguit, Pito va tornar a avançar el Barça en una assistència de Dyego, però El Pozo va replicar amb el porter jugador i la tercera diana de Darío, que va portar als fatídics penals.