Tennis

La gran ocasió de Tsitsipas

Tennis. Sense Nadal, el grec, finalista el 2018 i el 2021 i campió a Montecarlo, és favorit en el Barcelona Open Banc Sabadell, que arrenca avui amb el permís de Ruud, Norrie, Auger i Alcaraz

Per galons, per rànquing, perquè arriba amb el títol de Montecarlo sota el braç, per les actuacions precedents en el torneig i per l’experiència acumulada, Stefanos Tsitsipas és el gran favorit del Barcelona Open Banc Sabadell, que arrenca avui sense Rafa Nadal, absent per lesió i que ha guanyat el torneig en 12 ocasions, la darrera l’any passat. No en va, l’hel·lè va ser finalista el 2018, quan era molt jove; de fet va viure la seva eclosió a Barcelona i va repetir final l’any passat. En tots dos casos va cedir contra Nadal, tot i que en la final del 2021 el resultat va ser molt ajustat a favor del manacorí. La resta de top 10 tenen molt a dir en un torneig molt obert en què també caldrà tenir molt en compte el murcià de 18 anys Carlos Alcaraz, un jugador que aixeca una gran expectació pel seu mètode agressiu i pels seus grans resultats. Arriba malferit per la derrota contra el nord-americà Sebastian Korda a Montecarlo –la tercera del curs–, un revés que segurament el fa encara més perillós i que el fa baixar del núvol de Miami, on va delectar amb un títol de gran nivell derrotant el noruec Casper Ruud, un altre tennista que jugarà a les pistes del RCT Barcelona en qualitat de segon favorit. Si Tsitsipas i Alcaraz fessin els deures, es veurien les cares en els quarts. El tercer cap de sèrie és el canadenc Félix Auger-Aliassime, jove talent que ara ha trencat el gel amb un primer títol en l’ATP 500 de Rotterdam en la seva novena final, una estadística desencoratjadora que li pesava com una llosa. L’altra primera espasa és el britànic Cameron Norrie, un jugador amb un revés pla a dues mans d’una gran qualitat que rendeix millor en pista dura.

Una altra de les baixes per lesió serà la del canadenc Denis Shapovalov. La vacant l’ocuparà el veterà Pablo Andújar, que el 2015 va perdre la final contra el japonès Kei Nishikori. En la semifinal, el tennista de Conca es va desfer de David Ferrer, actual director del torneig. També ha caigut de l’alineació per qüestions físiques l’italià Jannik Sinner.

L’expectació no s’ha ressentit per l’absència del manacorí. L’esclat d’Alcaraz, l’anul·lació del torneig el 2020 per la pandèmia i el fet d’haver-se diputat l’any passat amb restriccions de públic, han ajudat a estimular les ganes de tennis.

Zapata-Robredo

En l’ordre de joc d’avui destaca el partit que jugarà l’olotí Tommy Robredo (359è), que s’acomiada de l’afició i del tennis en el seu club i en el seu torneig, contra el valencià procedent de la prèvia Bernabé Zapata (123è). Es disputarà en el quart torn de la central. El primer arrenca a les onze del matí.

Revalida el títol contra el sorprenent Davidovich

Tsitsipas va guanyar la final del Masters 1.000 de Montecarlo contra el malagueny Alejandro Davidovich per 6-3 i 7-6 (3) i revalida el títol que va conquerir el 2021. El tennista hel·lè, número 5 del tennis mundial, va ser superior en el primer set i se’l va fer seu amb dos trencaments segellats en les pilotes de què va disposar. Davidovich, que ha esclatat al Principat monegasc, va plantar cara de valent en el segon acte però va ser inferior en el desempat, en el qual Tsitsipas va apel·lar a la seva major experiència en compromisos d’alta volada i no va arriscar. L’andalús serà un altre dels atractius del torneig barceloní, igual que el búlgar Grigor Dimitrov, que va cedir en les semifinals contra Davidovich.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)