Tennis

Badosa estrena el número 2 a Madrid amb un triomf convincent contra Kudermetova

Paula Badosa (2) ha estrenat la seva condició de número 2 del tennis mundial amb un triomf solvent en el seu debut en el WTA 1000 de Madrid contra la russa de 25 anys Veronika Kudermetova (25a) per 6-3 i 6-0 en 65 minuts. Semifinalista l’any passat en la seva eclosió en un quadre al qual va accedir amb una invitació –era la 62a del món–, Badosa acumulava un 3-1 desfavorable en el cara a cara davant de la russa, però ja l’havia derrotat en el darrer enfrontament i avui ha estat molt superior. Se les haurà en setzens dissabte en la segona eliminatòria amb la perillosa romanesa de 30 anys Simona Halep (21a), bicampiona a Madrid en quatre finals.

La gran diferència entre Badosa i Kudermetova en el primer set ha estat el do de l’oportunitat. Mentre la russa ha tingut cinc pilotes de trencament –dues en el tercer joc, una en el cinquè i dues més en el novè i no les ha convertit, Badosa, que n’ha salvat quatre de les cinc amb grans serveis, ha trencat en la seva primera oportunitat en el vuitè joc i ha tancat el set servint (6-3). Desencisada, Kudermetova no ha digerit bé la situació i la catalana li ha trencat el servei en blanc en el primer joc del segon acte. També s’ha adjudicat en blanc el segon joc, completant un parcial de 10 punts a zero, comptant els dos darrers del primer parcial. L’empordanesa ha furgat a la ferida amb un segon break (3-0) i la russa, obnubilada davant la qualitat i el pes de les boles de la seva rival, ja no ha trobat arguments per capgirar la dinàmica: 6-0. “Tenia molts nervis perquè no volia defraudar i crec que ho he sabut gestionar i he jugat a un gran nivell”, ha declarat Badosa, que ha recalcat que el torneig de Madrid “és molt especial.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)