Waterpolo

El Barceloneta, contra tot

Waterpolo. Per historial, pels precedents i per plantilla el Pro Recco surt com a favorit en els quarts de la Champions de Belgrad, però l’equip mariner està disposat a trencar els pronòstics

Amb més dificultats que en altres edicions però després d’una segona part de la fase de grups notable, el Zodiac CN Atlètic Barceloneta serà avui fidel a la seva cita amb la fase final de la Champions, que es disputa a Belgrad. Serà la seva vuitena participació en les últimes nou edicions i per continuar endavant tindrà el camí més costerut, ja que d’entrada, en els quarts de final, ja s’enfrontarà amb el vigent campió i el principal favorit, el totpoderós Pro Recco (16.30 h, TdP).

Mariners i transalpins ja es van veure les cares en les semifinals del curs passat. L’equip que aleshores dirigia el català Gabi Hernández va saber portar el partit al seu terreny i es va endur el bitllet per a la final per un ajustat 12-10. Pels precedents, per pressupost, per plantilla i per història –el club italià té nou títols al seu palmarès–, l’Atlètic Barceloneta accepta la condició de favorit del Pro Recco, però tampoc es resigna a la seva sort. “El Pro Recco cada any és el favorit, però no sempre guanya i és amb això, que ens hem de quedar. El que hem de tenir clar és treballar fort en defensa i imprimir un ritme molt intens. Hem de sortir a mossegar des del primer segon”, assegura el golejador mariner Álvaro Granados, que el curs vinent encetarà una nova etapa lluny de Catalunya.

El Pro Recco arriba a aquesta fase final com a campió de la lliga italiana, que es va resoldre dissabte després d’una intensa sèrie amb el Brescia, també present a Belgrad. L’Atlètic Barceloneta, en canvi, no juga un partit des de l’11 de maig contra el Jadran Split. “Aquesta circumstància té coses positives i negatives. No hem jugat partits, però el fet d’haver-nos pogut entrenar durant diverses setmanes amb continuïtat també ens ha anat molt bé. Arribem en bones condicions i el Pro Recco, des de dissabte, ja ha tingut prou dies per recuperar-se de la sèrie contra el Brescia”, remarca el tècnic croat Elvis Fatovic. En aquest punt de la competició, l’entrenador mariner té clar que “la defensa és el més important”. En la fase de grups, el Pro Recco només va cedir una derrota en catorze jornades, contra el Jug Dubrovnik, i va ser precisament en l’únic partit en què no va arribar als 10 gols (11-8).

Constel·lació d’estrelles

El també tècnic croat Sandro Sukno, que aquest curs s’estrena en la banqueta del Pro Recco, valora el bon tram final de temporada del Barceloneta, però no vol desaprofitar la possibilitat de revalidar el màxim ceptre europeu, una fita que cap club ha estat capaç d’aconseguir en els últims dotze anys. L’últim va ser el mateix Pro Recco, el 2007 i el 2008. “Jugar contra el Barceloneta és un bon senyal. Cada cop que juguem contra ells ens acabem emportant el trofeu”, recorda Aleksandar Ivovic, en referència a les semifinals del 2015 i les del 2021. A més de l’internacional montenegrí, Di Fulvio, Figlioli, Younger, Presciutti, Echenique i Aicardi són altres jugadors de referència en una plantilla farcida d’estrelles.

LA XIFRA

9
títols
de Champions té el Pro Recco en el seu palmarès, mentre que el Barcelona un, el del 2014.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)