Ciclisme

Més positius per covid-19 en l’equip de Tadej Pogacar

L’UAE ja ha perdut dos homes des de dissabte i Rafal Majka, positiu, ha sortit avui

George Bennett, un dels gregaris de Tadej Pogacar (UAE) al Tour, no ha pres la sortida de la desena etapa, de 148,1 quilòmetres entre Morzine Les Portes du Soleil i Megève, per donar positiu en covid-19. El neozelandès és el segon corredor de l’equip dels Emirats que deixa la cursa per aquest motiu després de Vegard Stake Laengen (UAE), que abandonava dissabte.

L’australià Luke Durbridge (BikeExchange) tampoc ha sortit i sí que ho ha fet Rafal Majka, l’home encarregat de protegir de més a prop el líder de la classificació general en la muntanya. El polonès fa l’últim relleu a Pogi, que diumenge ja comptava també amb Marc Soler en les aproximacions als grans ports.

L’actualització del protocol de la UCI, després que en el Tour de Suïssa –la cursa prèvia en el calendari del World Tour– no implica l’exclusió directa dels participants que donin positiu, sinó només dels que tenen una elevada taxa de transmissió. És el cas de Bob Jungels, que començava el Tour havent donat positiu i diumenge guanyava l’etapa. El metge de cada equip, el de la organització i el de la UCI són els que, de manera conjunta, decideixen si un corredor surt o no.

El metge de l’UAE, El médico del UAE, Adrian Rotunno, diu que Bennett va mostrar símptomes ahir a la nit i que seguint el protocol intern de l’equip va ser sotmès a un test que donava positiu, després confirmat pel PCR. Bennett i Durbridge son el quart i el cinquè que abandonen el Tour per aquest motiu. La UCI va sotmetre tot el pilot a tests PCR ahir dilluns en la segona jornada de descans, i cap d’ells va donar positiu. Els ciclistes que pleguen ho fan per haver donat positiu en les proves a les què els sotmet cadascun dels seus equips.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)